30 de ani de inchisoare, dupa ce bebelusul ei s-a nascut mort

O fata in varsta de 19 ani din El Salvador, supravietuitoare a numeroase violuri, a fost condamnata pe 6 iulie la 30 de ani de inchisoare deoarece a nascut un copil mort.

Evelyn Beatriz Hernandez Cruz, la acel moment inca eleva, a fost arestata in aprilie 2016, fiind suspectata ca ar fi incercat sa faca avort, procedura total ilegala in El Salvador in ultimii 20 de ani.

Victima a violurilor repetate si a legislatiei statului

Fata a dat nastere intr-o toaleta, apoi a lesinat in urma pierderii masive de sange. Dupa o investigatie in urma careia s-a determinat ca nu a incercat sa faca avort, tanara a fost totusi retinuta in arest, iar acuzatiile au fost schimbate in omucidere agravata.

Procurorii au argumentat in acest sens faptul ca fata nu s-a dus la medic pentru ingrijiri medicale pe timpul sarcinii, fapt ce constituie crima.

„Nu am vrut sa imi omor copilul”

Evelyn sustine ca nu a stiut ca era insarcinata pana cand a nascut, apoi s-a trezit la spital. Pe toata perioada sarcinii a avut sangerari intermitente, iar in timpul contractiilor credea ca are dureri de stomac.

Fata a fost victima violurilor in repetate randuri, fiind fortata de un barbat suspectat a fi membrul unei gasti. Ea nu a raportat niciodata cele intamplate politiei, de frica barbatului.

Judecatorul a luat partea procurorilor in acest caz, fiind de acord ca femeia aruncat bebelusul in latrina cu intentia de a-l omori. Doctorii nu au putut stabili insa daca bebelusul s-a nascut mort sau a murit la scurt timp dupa nastere.
Nu am vrut sa imi omor copilul„, sustine fata, potrivit BBC.

Femeile pot fi acuzate de crima si daca pierd copilul

Drepturile reproductive ale femeilor sunt extrem de limitate in El Salvador, una din cele 6 tari din lume unde avortul este interzis complet.
Potrivit legii anti-avort din El Salvador, femeile pot fi acuzate de crima daca fac avort, pierd copilul sau copilul se naste mort.
Intre anii 2000 si 2014, 147 de femei au fost acuzate de crima invocand aceasta lege.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau