4 alimente care ard grăsimile

Nu neapărat cât, ci mai mult ce mănânci contează foarte tare atunci când te lupți cu kilogramele în plus. Uite 4 alimente care te ajută să arzi mai repede grăsimile.

Cereale integrale – include-le neapărat în meniul tău! Nu numai pentru că sunt sățioase și sănătoase, ci și pentru că  organismul tău consumă de două ori mai multă energie pentru a procesa cerealele integrale (ovăzul și orezul brun) decât pentru a digera un aliment procesat.

Carne slabă – Proteinele au așa-numitul efect termogenic asupra corpului – consumi mai mult de 30% dintre caloriile pe care le conține alimentul respectiv în timpul procesului de digestie. Pentru a procesa un piept de pui care 'valorează' 300 de calorii, organismul tău consumă aproximativ 90 de calorii.

Ardei iute – capsaicina din ardeiul iute dereglează puțin termostatul corpului tău, în sensul bun și îl face să consume mai multe calorii. Condimentează-ți, fără să simți arsuri în stomac, mâncărurile și vei arde mai repede grăsimile.

Ceaiul verde – nu e chiar un aliment în sine, dar ceaiul verde nu poate lipsi din acest top: un compus care se regăsește în ceaiul verde accelerează metabolismul și te ajută să topești rapid grăsimile.

Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Dieta, nutritie, sport