4 idei de răsfăț pentru tine

Când ești mamă, zilele și nopțile se succed cu repeziciune, iar timpul capătă cu totul alte dimensiuni. Nopți de (ne)somn sunt întrerupte de reprize de plâns,  cereri pentru pipi sau țipete după un pahar cu apă. Meriți o zi de pauză!

Nu te lăsa copleșită de vinovăție și acordă-ți din când în când câte o zi de răsfăț sau măcar câteva ore de pauză, în care să faci doar ce ai tu chef, nu ceea ce trebuie. Dacă n-ai idei, inspiră-te din plăcerile noastre (ne)vinovate.

 

O tură de shopping
Da, o raită prin magazine este remediul clasic pentru a scoate orice femeie dintr-o stare proastă sau de mare oboseală. Se recomandă o asemenea vizită doar după primele 5-6 luni de la naștere, când măcar câteva extra-kilograme s-au topit.  Altfel, în loc să fie o experiență plăcută, probatul hainelor te va face să oftezi după mărimile tale de altădată. Truc murdar: mergi la cumpărături cu o prietenă care, chiar fără să fi nascut, este mai plinuță decât tine…

 

O ispită dulce
Din când în când, o fată are nevoie de o bucățică de ciocolată. Lasă teoriile despre endorfine, hormonul fericirii și calorii. Da, 100 de grame de ciocolată valorează peste 500 de calorii. Și, cui îi pasă?

Cure de slăbire, vergeturi, kilograme în plus – uită-le pentru o zi și savurează, până la ultima bucățică, o ciocolată „de lux sau un dulce pretențios, într-o ceainărie cochetă, în care te poți  duce singură sau cu o prietenă pe care n-ai mai văzut-o de 100 de ani, și în care muzica în surdină vă amintește de anii când mai și mergeați la câte o petrecere (cu diferența că atunci boxele bubuiau și asta vă plăcea).

 

Un răsfăț parfumat

Programează-ți o „excursie într-o parfumerie. Ia-ți timp, nu te grăbi; intereseză-te de noutăți, înarmează-te cu boabe de cafea (dacă nu alăptezi), ca să poți 'proba' mai mult de 3 parfumuri, caută esența care te definește în această perioadă.

Dacă nu te simți destul de îndrăzneață, cumpără-ți parfumul pe care ți l-ai personalizat deja, după ani de folosire exclusivă. Nu ai nevoie de o zi anume, de naștere, de 1 sau 8 martie – ca să-ți faci un cadou foarte parfumat.

 

Un pic de intimitate
Spațiul tău vital a suferit modificari dramatice. Mai mult ca sigur, după venirea pe lume a bebelușului, casa a devenit un fel de teren de joacă – spațiu de depozitare – 2 în 1. Creează-ți măcar un colț care să-ți apartină în totalitate, pe care să-l decorezi cu mici elemente pe placul tău și unde să te poți retrage, să savurezi în liniște o cană cu ceai sau cafea, sau să poți citi cîteva pagini atunci când tati se va duce cu cei mici în parc.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin