4 metode de a întări imunitatea

Stilul modern de viaţă ( a se citi haotic), cu alimentaţie deficitară, sedentarim, exces de dulciuri și țigări, abuz de medicamente şi cote alarmante de stres îți slăbește mai repede  și mai serios decât ai crede sistemul imunitar. Uite câteva metode de a întări imunitatea – par gesturi mici și de bun simț, dar au mari efecte asupra sănătății tale.

 Bea apă

Gura uscată, limba încărcată, oboseala, senzaţia bruscă de frig sau căldură – pot fi simptome ale deshidratării. Mucoasele uscate sunt mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor şi motivul pentru care te poţi trezi cu o faringită/sinuzită după multe ore în aer condiţionat, fără să bei lichide.

Sfat Bea măcar 8 pahare de apă pe zi. Suplimentează-ţi doza de lichid cu ceai din plante (fără zahăr) – e sănătos şi bun la gust. Creşte gradat consumul de lichide, în două săptămâni. După puţin timp, rinichii tăi se vor adapta la noile condiţii şi nu te vor mai trimite din oră în oră la baie…

 Mişcă-te în aer liber

Lipsa mişcării poate avea efecte negative grave, pe termen lung. Exerciţiul fizic ne induce imediat starea de bine, sângele şi limfa circulă liber prin organism şi devin o sursă internă de energie şi un canal de eliminare a toxinelor. Lumina naturală ne creşte nivelul celulelor T, răspunzătoare de apărarea organismului şi menţinerea sănătăţii.

Sfat Exerciții la sală sunt bune, dar este de preferat să faci mai mult sport în aer liber. Mişcarea înseamnă și mers cu bicicleta sau rolele şi plantarea unor copăcei în folosul comunităţii. Ieşi în natură minim 1 oră pe zi şi fii activă!

Dormi bine!

Ascultă muzică de relaxare înainte să dormi sau, și mai bine, pune-ți un  săculeţ cu flori de levănţică sub pernă – te scapă de insomnii și somn agitat și te ajută să te trezești odihnită și în putere. Atunci când nu dormim cel puțin 7 ore pe zi, organismul secretă mai multă grelină (hormonul de foame) și simțim nevoia de carbohidrați și junk food.

Sfat Dacă nu poţi adormi, poți încerca și câteva tehnici de presopunctură: apasă spaţiul dintre sprâncene, timp de un minut; apoi spaţiul dintre degetul mare şi mijlociu de la picioare și la final, masează-ţi pavilionul urechilor, până simți că te ia somnul.

 Zâmbeşte!

Gândurile negative creează o atmosferă poluată pentru minte şi trup şi au un efect profund asupra imunităţii.

Sfat Începe ziua cu un zâmbet pe care să ți-l arunci în oglindă și zâmbește (chiar fără motiv) de câte ori treci prin dreptul unei oglinzi. Încearcă să faci în fiecare zi și un lucru mic care îți place în afară de multe lucruri pe care trebuie să le faci. Menține-ți calmul în situațiile de 'criză' – absolut toate problemele au o soluție și o găsești mai ușor când ești relaxat și zâmbitor decânt atunci când plângi și țipi.

 

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin