4 simptome că ești însărcinată

Absența menstruației este un prim simptom de sarcină, dacă ai ciclul regulat, dar menstruația poate continua și peste sarcină. Uite câteva simptome, pe care viitoarele mămici nu le prea bagă în seamnă, dar care indică o sarcină.  Până faci un test și ajungi la un medic care să îți confirme oficial că ești însărcinată, verifică dacă nu cumva…

 

Ești obosită fără motiv

Măncânci sănătos, te odihnești suficient și totuși te simți mai obosită decât de obicei. Acesta poate fi un simptom al sarcinii – în primele 12 săptămâni în special, din cauza schimbărilor hormonale majore pe care le antrenează o sarcină, te simți veșnic obosită.

Ești balonată mereu

La începutul sarcinii, corpul secretă progesteron, care are (printre altele) rolul de a face relaxa musculatura și de a face ligamentele mai flexibile. Efectul secundar al progesteronului se simte însă și la nivel digestiv, musculatura nu funcționează la capacitate maximă, digestia e încetinită, hrana nu este procesată cum trebuie și apare balonarea.

Scurgeri vaginale

Se poate întâmpla să observi o creștere în volum a scurgerilor vaginale, fără ca acestea să fie însoțite de senzația de durere sau de iritații. Acesta ar putea fi un indiciu că ești însărcinată.

 Simți totul mai puternic

Modificări ale mirosului și gustului au loc chiar din primele săptămîni de sarcină E posibil să te atragă mâncăruri noi sau să îți repugne vechiul și dragul tău prafum, fără vreun motiv anume (crezi tu). De fapt, ești însărcinată și modificările hormonale care se petrec deja influențează modul în care percepi gusturi și mirosuri.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate