410 copii vor invata de astazi intr-un mediu sigur si sanatos

Astazi a avut loc inaugurarea Gradinitei nr. 10 si a Scolii nr. 2 din Dorohoi, reabilitate cu ajutorul UNICEF si Habitat for Humanity Romania in perioada verii.

Astfel, 410 copii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, vor putea invata intr-un mediu sanatos si sigur, dupa ce acoperisurile celor doua cladiri aflate intr-o stare avansata de degradare au fost refacute.

Proiectul de reabilitare a celor doua scoli, desfasurat  in perioada verii, a reprezentat o continuare a interventiei dupa inundatiile din vara anului 2010. Conditiile meteorologice extreme de atunci au condus la o degradare grava a acoperisurilor, cauzand scurgeri si infiltratii ale apei in cladire. Interventia celor doua organizatii a constat in reabilitarea intregii structuri de rezistenta a scolii si inlocuirea acoperisurilor.

„Pentru noi, reabilitarea unitatilor de invatamant reprezinta un tip relativ nou de interventie dar care este strict legat de una din directiile viitoare in strategia „Habitat pentru Umanitate„, anume proiectele de dezvoltare comunitara. Ne-am bucurat sa putem contribui cu expertiza noastra in materie de constructii si management de proiect, pentru a-i ajuta pe acesti copii sa invete intr-un mediu sanatos si sigur. Multumim UNICEF ca au avut incredere in capacitatea noastra de implementare, acum, dar si in proiectul anterior de reconstructie dupa inundatiile din vara trecuta', a declarat Emil Olteanu, Director Executiv la Habitat for Humanity Romania.

In urma campaniei Digul Sperantei realizata in parteneriat cu Realitatea TV dupa inundatiile din 2010, UNICEF a intervenit cat a putut de repede pentru a asigura copiilor si familiilor acestora: ajutor de urgenta, pregatire pentru scoala si reabilitare comunitara. Numeroase persoane si companii s-au mobilizat pentru a reda speranta oamenilor afectati de aceasta tragedie. UNICEF impreuna cu partenerii au distribuit: pachete cu produse de igiena, au realizat activitati pentru copii pentru a-si reveni dupa trauma provocata de inundatii si au oferit consiliere. 2.200 de copii s-au intors la scoala cu ghiozdane si rechizite noi. Reabilitarea comunitara a fost interventia cea mai importanta, 50 de familii au avut din nou un acoperis deasupra capului.

„Ne bucuram ca am putut sa ajutam la reabilitarea acestor scoli, oferind astfel copiilor un spatiu prietenos si sigur. Scoala reprezinta pentru multi copii o a doua casa. Avem incredere in puterea educatiei de a schimba destinul unui copil. Este de datoria noastra sa oferim fiecarui copil pretiosul dar al educatiei. Multumim partenerilor nostri si donatorilor pentru ca au fost alaturi de noi si ca ne-am putut baza pe ei', a declarat Reprezentantul UNICEF in Romania, dl. Edmond McLoughney.

UNICEF si Habitat for Humanity Romania au colaborat in proiectul de reconstructie dupa inundatiile din 2010, facand posibila renovarea a 50 de locuinte ale unor familii nevoiase cu copii multi. In cadrul aceluiasi proiect, Habitat for Humanity a intervenit si a ajutat peste 1.300 de persoane din judetele Botosani, Bacau si Suceava sa locuiasca in conditii decente, dupa ce casele acestora fusesera afectate de furia apelor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri