5 alimente care îți păcălesc foamea

În special după zile în care mâncăm mai mult, ne este mai tot timpul foame. Pentru că stomacul ni s-a mărit, ne este greu să ne abținem de la mâncare și am devora tot ce avem prin frigider. Uite câteva alimente care îți păcălesc foamea și te ajută să mănânci mai puțin,

 

Migdale

Bogate în Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre, migdalele reprezintă gustarea ideală când ți-e foarte foame. Aproximativ 40 g migdale (30 bucăți) acoperă 15% din necesarul de proteine pentru o zi şi 35 la sută din necesarul de vitamina E.

Ouă

Ouăle conțin cea mai multă cantitate de vitamina D, după pește și sunt  foarte bogate în proteine, care asigură porția de energie de care are nevoie organismul tău. Ouăle mai conțin și colină, omega-3, zinc și luteină, care îmbunătățesc capacitatea de concentrare. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier, cupru, magan, iar coaja ouălor conține foarte mult calciu și magneziu.

 

Iaurt

Chiar dacă este consumat în cantităţi mici potoleşte rapid foamea. Este hrănitor şi  are substanţe nutritive ce sunt absorbite rapid în organism. Nu te feri de variantele cu grăsime integrală. Iaurtul de tip grecesc, cu 5-10% grăsime conține grăsimi bune și mai multe proteine decât variantele mai 'light', ajutând la menținerea în formă a membranelor celulare de la nivelul creierului. Astfel, creierul poate primi și transmite mai ușor informații.

Linte

Datorită conţinutului bogat în proteine şi carbohidraţi complecşi cu eliberare treptată de enegie în organism, lintea reuşeşte să-ţi potolească foamea.

Este bogată în proteine şi săracă în grăsimi, conține cantități importante de vitamine ( A, C, E, K şi vitamine din grupul B), precum și acizi grași esențiali de tipul  Omega 3 şi Omega 6.

 

 

Pere

Conțin multe zaharuri naturale, care se absorb încet în organism, conferindu-ne energie și păcălindu-ne foamea pentru mai mult timp.Perele conțin aproape 80% apă, sunt bogate în fibre, potasiu, fier și vitamina C și în plus, au un indice glicemic scăzut, fiind recomandate chiar și pentru diabetici.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport