5 alimente cu efect puternic de detoxifiere

Ești veșnic obosită, te simți stresată și agitată, chiar dacă nu ai motive serioase, te doare des capul, transpiri mult, ai probleme cu tenul? Acestea sunt tot atâtea semne că ai mare nevoie de o cură de detoxifiere. Uite ce alimente să introduci în meniul tău.

 

 

Sfecla roșie

Are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grsimile depozitate. Deși dulce în mod natural, sfecla roșie are puține calorii și își păstrează proprietățile chiar cînd e coaptă. Sucul de sfeclă roșie este puternic alcalin și folosit pentru tratarea acidității gastrice.

Iaurtul

Este un aliment excelent pentru stomac, dar mai ales pentru detoxifierea ficatului. Iaurtul acționează direct asupra organului, pe care îl ajută să filtreze și elimine mai ușor substanțele toxice. Consumul de iaurt ajută te ajută să previi balonarea, să scazi colesterolul să 'tai' din caloriile pe care le conțin mâncărurile grase pe care le-ai consumat. Iaurtul este unul dintre alimentele care păcălesc foamea.

.

 

Avocado

Menține sub control nivelul colesterolului și conține nutrineți care luptă cu celulele canceroase. În plus, întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, prin antioxidanții din compoziție (în special glutationul), care întăresc sistemul imunitar, protejează celulele și echilibrează funcțiile sistemului nervos.

Varza

O adevărată farmacie concentrată într-un singur aliment, varza este bogată în provitamina A, vitaminele C şi E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina PP şi în fibre, elemente care asigură sănătatea celulelor. Varza conţine cantităţi însemnate de potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, sulf și sunstanțe care îndepărtează radicalii liberi înainte ca aceștia să ajungă la celule.

Portocalele

Cu efectul lor laxativ și tonic natural, portocalele reprezintă o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți și ajută organismul să producă glutation, compusul care ajută ficatul să elimine mai repede toxinele.

 

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport