5 avantaje pe care le poți obține cu un test de sarcină

Fie că îți dorești cu ardoare un copil, fie că apreciezi că nu e momentul ori partenerul potrivit, vei dori să știi cât mai curând dacă ești însărcinată. Un test de sarcină este tot ce te desparte de starea de incertitudine atunci când ți-a întârziat menstruația. 

Nu mai sta pe gânduri, mergi la farmacie și cumpără unul dintre multele mărci de teste de sarcină de pe piață. Întreabă farmacistul dacă nu ești sigură care kit ar fi cel mai potrivit în situația ta și fă testul conform instrucțiunilor. Gasesti mai multe detalii si documentatie despre testele de sarcina la acest link.

Ce avantaje ai apelând la un test de sarcină?

„A fi sau a nu fi însărcinată' este întrebarea care îți acaparează gândurile atunci când menstruația întârzie. Indiferent dacă o sarcină ar constitui motiv de bucurie sau, dimpotrivă, crezi că ți-ar complica existența în acest moment, emoțiile te copleșesc și vrei să scapi rapid de incertitudine. Nu mai ezita și fă un test de sarcină. Îl poți găsi la farmacie sau poți cumpăra un test de sarcină online pe care să îl primești direct la ușă. Ai o serie de avantaje achiziționând cutia cu micul dispozitiv inventat la sfârșitul anilor 60.

1. Rezultat rapid

Cu un test de sarcină ai parte de un rezultat rapid, în numai câteva minute, care va pune capăt tuturor dubiilor și frământărilor tale. Dacă îți dorești un copil, un test de sarcină pozitiv te va trimite mai întâi în al nouălea cer, apoi la medicul ginecolog să îți confirme rezultatul și să te asigure că sarcina este fixată corect în uter.

În ceea ce privește testele de sarcină negative, trebuie să știi că nu întotdeauna rezultatul acestora este cert și că există anumite condiții în care poți primi răspunsul cu siguranță. Astfel, ai cele mai mari șanse să ai de-a face cu un rezultat concludent dacă ții cont de momentul potrivit când se face un test de sarcină. Fă testul după ce ți-a întârziat deja menstruația și la trei săptămâni de la ultimul contact sexual. De asemenea, momentul cel mai potrivit al zilei este dimineața, când urina are cea mai mare concentrație, inclusiv de HCG, hormonul gonadotropină corionică umană a cărui prezență în sânge și urină arată că ești însărcinată.

2. Ușor de folosit

Nu trebuie să fii specialistă pentru a face testul de sarcină. Simpla parcurgere a instrucțiunilor te ajută să îl aplici corect. Unele teste presupun așezarea unui băț direct sub jetul de urină, altele au un recipient de colectare și o pipetă cu care se picură urina într-un punct de pe dispozitivul de testare.

Rezultatul este, de asemenea, ușor de citit și interpretat. Testul presupune existența a două liniuțe, linia de control și linia care indică sarcina. Dacă ambele linii se colorează, ești însărcinată. Dacă se colorează numai linia de control, testul este negativ. Absența oricărei linii înseamnă că testul nu este bun ori nu a fost făcut corect, deci trebuie să cumperi altul și să repeți procedura. Nu există cel mai bun test de sarcină, orice test valabil și folosit corespunzător, la momentul potrivit, își face treaba.

3. Rezultate sigure

Dacă testul este efectuat conform instrucțiunilor și recomandărilor privind perioada în care se utilizează, producătorii garantează o acuratețe a rezultatului de peste 99 %. Dacă obții un test pozitiv, este foarte puțin probabil ca acesta să fie fals. Sunt oarecare rezerve la testul negativ, însă efectuarea unui nou test peste câteva zile va confirma dacă nu ești însărcinată.

4. Accesibilitatea produsului

Cât costă un test de sarcină, disponibilitatea produsului în toate farmaciile, precum și pe platformele online de vânzări îl fac accesibil pentru orice femeie, din orice mediu, urban sau rural, și pentru orice buzunar. Căutând test de sarcină preț vei vedea că nu va trebui să cheltuiești mult pe achiziția dispozitivului.

5. Se poate face discret, în intimitatea locuinței

Nu trebuie să mergi la medic pentru un test de sarcină. Îl poți efectua în intimitatea propriei băi sau în orice toaletă, fără ca cineva din anturajul tău să bănuiască ce faci. Multe femei preferă să nu vorbească despre incertitudinile lor cu partenerul și să facă testul, apoi să-i comunice acestuia rezultatul sau să facă propriile alegeri.

Fie că îți dorești sau nu un copil, dacă ți-a întârziat menstruația și ai avut contact sexual cu partenerul, ai la îndemână o soluție ieftină, accesibilă și ușor de folosit pentru a obține un răspuns la întrebarea „Sunt sau nu sunt însărcinată?'. Elimină rapid orice dubii și incertitudini cu un test de sarcină făcut discret, în intimitatea locuinței. Dacă ai respectat instrucțiunile și momentul potrivit, te poți baza pe rezultatul obținut și vei ști cu siguranță dacă ești gravidă. indiferent de rezultat, testul de sarcină trebuie să fie urmat de vizita la medic. Acesta va confirma un test pozitiv și dacă există condiții optime pentru evoluția sarcinii sau va diagnostica motivul absenței menstruației, dacă sângerarea specifică va continua să întârzie.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial