5 idei de cadouri de Craciun pentru un copil istet

In fiecare an, parintii de pretutindeni se confrunta cu o dilema: ce cadouri sa le ofere copiilor de Sarbatori. Orice parinte isi doreste ca micutul sau sa isi dezvolte si sa isi perfectioneze abilitatile prin joaca, insa nu toate jucariile sunt potrivite pentru a-i stimula in acest fel.

In plus, masinutele si papusile sunt o varianta pe care multi parinti o epuizeaza inca din primii ani de viata ai copiilor, iar cei mici ajung sa aiba sertare intregi pline cu astfel de jucarii.

Daca vrei ca anul acesta sa ii faci copilului tau un cadou cu adevarat special, interactiv, inteligent, dar care sa il si atraga, iata cateva idei perfecte pentru tine:

Jocurile Lego, pentru micii matematicieni

Aceste jocuri Lego sunt unele dintre cele mai bune jucarii pentru copii, intrucat ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea, dar si abilitatile de a rezolva probleme, precum si gandirea analitica. Cel mic trebuie sa urmeze un set de indicatii, asa ca el isi va exersa cu brio puterea de concentrare, atentia la detalii, dar si imaginatia. Dupa ce observa indeaproape cum se potrivesc piesele de lego, formele, simetria si echilibrul acestora, vor putea chiar sa isi faca propriile constructii, experimentand si improvizand cu piesele pe care le au la dispozitie.

Microscopul, pentru micii curiosi

Copiii sunt intotdeauna curiosi sa afle mai multe despre lumea care ii inconjoara. De aceea pun atat de multe intrebari in legatura cu lucruri despre care afla sau pe care le vad pentru prima data. Multi copii adora sa petreaca timp in natura si sa exploreze, asa ca un microscop i-ar putea ajuta sa descopere lumea inconjuratoare la un cu totul alt nivel. Puteti analiza impreuna la microscop de la frunzele pe care le aduna in parc pana la compozitia mai multor tipuri de sol. Ii poti face cadou si o carte de biologie pentru copii, de unde sa invete intr-un mod distractiv despre plante sau animale.

Telescopul, ideal pentru un viitor astronaut

Stelele sunt mult mai fascinante pentru un copil decat pentru un adult, mai ales pentru unul care viseaza sa ajunga in spatiu cand va fi mare. De aceea, un telescop poate fi cadoul ideal pentru ca el sa observe stelele, planetele si Luna mai indeaproape. Il poti invata care sunt cele mai importante constelatii, cum sa le identifice, dar il poti lasa si sa descopere singur universul. Cu siguranta un copil care este deja pasionat de asta va fi in culmea fericirii sa poata privi stelele mai de aproape, chiar de la fereastra propriei case.

Un joc Trivia pe computer, pentru a-si imbogati cunostintele

Daca copilul tau obisnuieste sa petreaca mai mult timp in fata computerului decat ti-ai dori, atunci te poti asigura ca in acest timp invata si lucruri utile. Jocurile de tip Trivia pentru copii, cu intrebari de cultura generala, il poate ajuta sa invete lucruri noi intr-un mod creativ si distractiv pentru el. Astfel de jocuri sunt educative si nu va trebui sa mai duci munca de convingere cu cel mic pentru a lasa computerul si a trece sa isi faca temele. De asemenea, ia in considerare ca exista si jocuri prin care cel mic poate invata o limba straina. Nu ezita sa folosesti tehnologia in favoarea ta, pentru a-l educa pe cel mic, cat timp el poate invata lucruri interesante din asta, intr-un mod care sa ii faca si lui placere.

O harta a lumii, pe care sa o descoperiti impreuna

Daca familia voastra calatoreste mult, o harta razuibila a lumii poate fi un cadou amuzant si interactiv pentru toti membrii familiei voastre. Combina acest cadou si cu un compendiu in care micutul tau sa poata descoperi lucruri neobisnuite despre tara pe care urmeaza sa o vizitati. De exemplu, daca ati planuit o excursie in tarile nordice, il poti invata pe copilul tau despre animalele care traiesc in apropierea Cercului Polar, despre fauna din padurile norvegiene sau chiar despre legendele vikingilor din Scandinavia. Astfel, el isi va imbogati cultura generala si va fi mult mai entuziasmat sa descopere apoi locurile pe care le vizitati.

Indiferent ce cadouri ii faci celui mic de Mos Nicolae si de Craciun, regula de care ar trebui sa tii cont este aceasta: nu ignora dorintele sale. Daca el isi doreste cu ardoare o masinuta, un robot sau o papusa, ai grija ca acest cadou sa se regaseasca si el sub brad. Insa nu uita sa plusezi si cu un cadou care sa aiba un rol educativ si care sa il ajute sa se dezvolte pe viitor.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Marko Poplasen


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri