5 idei de cadouri pe care i le poți face unei proaspete mame

Cu siguranță ai întâmpinat momente când o prietenă, o rudă sau o cunoștință a devenit mamă și ai vrut să îi dăruiești ceva folositor și care să îi rămână ca amintire. O variantă la îndemâna oricui pot fi hainele sau jucăriile pentru bebeluș – dar știi deja că, în general, acestea sunt lucruri pe care deja le-a primit și s-ar putea să nu mai aibă nevoie de atât de multe. 

În plus, cu hainele poate fi riscant, pentru că nu cunoști cu exactitate dimensiunile, iar bebelușii oricum cresc repede. De aceea, poți să optezi pentru alte tipuri de cadouri, care să constituie un ajutor de nerefuzat, pentru proaspăta mamă, sau o amintire de neprețuit. 

1. O bijuterie personalizată

Indiferent de ocazie, o bijuterie poate fi, pentru o femeie, un cadou pe care îl va aprecia și îl va purta cu plăcere. Pentru a adăuga semnificație și originalitate cadoului, te poți orienta spre bijuterii aur personalizate. De exemplu, poți personaliza un colier sau o brățară cu poza nou-născutului sau cu un mesaj ales în concordanță cu ceea ce simte ea (un citat despre a fi mamă poate fi o idee potrivită).  

2. Un abonament la un restaurant

Un lucru pe care nu l-ar refuza nicio mamă, mai ales în primele luni ale bebelușului, este o masă caldă. Ai opțiunea să achiziționezi un abonament la un restaurant care face livrări zilnice și să îi oferi proaspetei mămici un meniu al zilei timp de o săptămână, o lună sau cât îți permite bugetul. Cu siguranță îți va fi recunoscătoare și îi vei ușura din sarcinile zilnice, oferindu-i mai mult timp să se odihnească, să își refacă trupul după naștere și să se plimbe cu bebelușul.

3. O ședință foto de familie

Unele dintre cele mai prețioase amintiri pot fi fotografiile, pentru că, odată cu trecerea timpului, poți reveni asupra lor și îți poți aminti de anumite clipe plăcute pe care le-ai trăit, la un moment dat. Nașterea unui copil reprezintă un moment important pentru o femeie și un element decisiv pentru dinamica unei familii. 

Oricât de provocatoare ar fi primele luni, o mamă își va dori să-și amintească acele momente, iar tu poți facilita această rememorare, dăruindu-i o ședință foto de familie.

4. Voucher la spa

Nopțile nedormite își vor pune amprenta asupra proaspetei mămici, iar clipele de relaxare vor fi din ce în ce mai puține, mai ales în primele luni. Un voucher la spa poate fi un cadou binevenit pentru o mamă – aceasta nu va refuza chiar și doar o oră de relaxare și deconectare de la rutină. Fie că îi oferi servicii de cosmetică, fie servicii de masaj, asigură-te că voucherul nu expiră repede sau are o durată nelimitată, astfel încât să nu pui presiune și să îi îngădui să beneficieze de serviciile de la spa, atunci când are cu cine să lase bebelușul. 

5. Un jurnal al bebelușului

Nu în ultimul rând, un alt cadou potrivit pentru o proaspătă mamă este un jurnal al bebelușului, pe care aceasta să îl personalizeze cu poze și unde să scrie despre amintirile din primele luni. Peste ani, probabil că nu își va mai aminti la câte luni a apărut primul dinte, când a spus primul cuvânt, când a făcut primii pași – iar jurnalul va fi o modalitate prin intermediul căreia aceste amintiri vor rămâne adânc întipărite în memorie. 

Pe lângă darul pe care alegi să i-l oferi proaspetei mame, fii alături de ea, încurajeaz-o și ascult-o, în cazul în care dorește să discute cu cineva. Mai presus de cadou, prezența și încurajările tale pot fi cu adevărat folositoare. 


Sursă foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial