5 idei de cadouri potrivite pentru un copil de școală primară

Dacă te pregătești să faci un cadou unui copil de școală primară, știi cât e de greu să alegi ceva potrivit, cât și ceva ce nu deține deja. Înainte de a-i face un cadou, ține cont că în această etapă copiii sunt în perioada în care se dezvoltă cognitiv și emoțional, așa că trebuie să pui accentul pe aceste două aspecte. Pentru a-ți face căutările mai ușoare, descoperă cinci idei potrivite pentru un copil din școala primară. 

  1. Un ghiozdan ilustrat cu personajele preferate

Deși pare că vârsta îl forțează să abandoneze ghiozdanele sau hainele ilustrate cu personajele preferate, încă nu a depășit bucuria de a le avea. În cazul ghiozdanelor, bucuria e mai mare, fiindcă asociază școala cu momentele vesele pe care le simte când urmărește desenele animate preferate. 

Fie că este fetiță sau băiat, alege un ghiozdan ilustrat, bine compartimentat, în care să încapă atât caietele și cărțile, cât și recipientul pentru apă sau pachețelul de școală. Îl poți face cadou în orice moment, chiar dacă își celebrează ziua de naștere la mijlocul anului școlar. Îl va păstra pentru anul următor sau va alege să îl poarte în anumite perioade, când simte el nevoia. 

  1. Abonamente la reviste și cărți

Copiii se bucură când primesc cărți, dar atunci când au un abonament lunar, acest lucru îi motivează să fie mai dornici de lectură. Motivul este simplu: cu cât simt că au o responsabilitate, crește dorința de a fi implicați mai mult și de a fi devotați faptului că cineva a avut încrederea de a le oferi un abonament. 

Revistele sunt o oportunitate bună de explorare, în special pentru zona de științe exacte sau literatură, fiind un mod interactiv de a reține informații.  Copiii sunt într-o etapă în care încearcă să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat hobby-urile și petrecerea timpului liber, iar lectura va avea un rol important în educarea lor. 

  1. Jocuri educative și seturi de construcție

Jocurile educative, cât și seturile de construcție sunt o modalitate excelentă de a îmbina învățarea și distracția. Sunt gândite în așa fel încât să ofere copilului un spațiu de joc și experimentare. Dacă vei alegerea ceva adaptat nivelului de vârstă, nu vei da greș. Pentru a ști cu siguranță că nu deține jocurile la care te-ai gândit, întreabă părinții înainte. 

Jocurile magnetice de construit, boardgame-urile creative sau cartonașele interactive, cât și orice tip de lego, toate sunt binevenite în universul jocului unui copil. Va fi gata să povestească despre cunoștințele dobândite în pauză cu colegii, dar și să facă conexiuni cu ce i se predă la clasă. 

  1. Seturi de artă și materiale creative

Fiindcă cei mici sunt într-o etapă în care învață să investească în pasiuni și plăceri, arta este o portiță de explorare. Copiii adoră să cunoască lumea în mod creativ, să se exprime prin artă, iar un set de acest tip, cât și materialele creative, sunt o alegere potrivită. 

Pensule, acuarele, markere, creioane de bună calitate, foi colorate, sau chiar manuale de instrucțiuni pentru diverse tehnici artistice sunt idei de cadouri. Un alt cadou inspirat poate fi și un kit de bricolaj sau de crearea bijuteriilor. 

  1. Experiențe și activități în aer liber

Pe lângă jocurile și experiențele trăite acasă și la școală, copiii din școala primară au o dorință aparte de a experimenta activități în aer liber. Oferirea unor astfel de cadouri are un impact profund asupra dezvoltării unui copil. 

Poți alege o excursie la un parc de aventură, o vizită la un parc tematic sau o zi la un camping, alături de o drumeție. Acestea sunt activități care îi pot ajuta pe copii să dezvolte abilități de colaborare și interacțiune socială. Sunt oricând binevenite astfel de cadouri și se transformă în amintiri de durată. 

Așadar, dacă ești în căutarea unui cadou potrivit pentru un copil de școală primară, exemplele oferite în acest articol sunt un punct de plecare, cât și o alegere inspirată. 

Sursa foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial