(P) 5 idei de jucării deosebite pe care fetița ta le va îndrăgi

Jucăriile pe care le cumperi pentru copiii tăi au un efect important asupra dezvoltării imaginației și a inteligenței acestora. Unele dintre ele le permit micuților să se destindă și să-și lase imaginația să zburde, în timp ce altele îi distrează și îi provoacă cu probleme logice, pentru care trebuie să-și pună mintea la contribuție.

Mintea unui copil absoarbe informațiile mult mai rapid decât cea a unui adult și este foarte activă, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că jucăriile pe care le cumpărăm contribuie la dezvoltarea imaginației și a gândirii lor abstracte. Acest lucru este cu atât mai dificil în cazul fetițelor, din cauza unei lipse acute de varietate în cazul jucăriilor destinate lor. Din fericire, însă, ultimii ani au adus cu ei o creștere a numărului și a modelelor de jucării destinate fetelor. Și chiar dacă acest lucru nu se reflectă în magazinele fizice, cu siguranță vei găsi jucării interesante pentru micuța ta în mediul online. Iată care sunt cele mai apreciate:

  1. Păpușile

Lucrurile au evoluat foarte mult de la vechile păpuși comerciale, omniprezente pe piață în deceniul trecut. Acum au apărut multe alternative noi și mult mai interactive, care au captivat foarte repede imaginația multor fetițe din jurul lumii. Unele dintre cele mai populare sunt vestitele papusi briose Cupcake, care au un miros plăcut și se transformă din brioșe în micuțe prințese. Iar, spre deosebire de păpușile produse în masă, fiecare dintre păpușile cupcake vine cu o îmbrăcăminte și un miros diferit. Nu doar că fetițele se pot distra transformând o jucărie în formă de prăjitură într-o păpușă cu rochiță și pălărie, ci și colecționând mai multe modele de astfel de păpuși.

  1. Tăblițele de desen

O tăbliță de desen magnetică poate fi un cadou perfect pentru o fetiță cu o imaginație bogată. Îi va da ocazia să-și exploreze imaginația în moduri noi și originale și să creeze mici „opere de artă' cu care te va impresiona în fiecare zi. Iar când au terminat de desenat, nu trebuie decât să tragă de un buton și va avea în față o foaie goală, pe care poate începe o nouă creație. În plus, micuța ta va putea folosi tăblița ei magnetică și pentru a exersa litere, cifre sau chiar să își scrie numele.

  1. Jucăriile de sortat

Jucăriile de sortat forme sunt excelente pentru fetițele în dezvoltare. Conform Independent, acestea îmbunătățesc coordonarea ochi-mână și gândirea abstractă, motiv pentru care orice copil ar trebui să se joace cu astfel de jucării la un moment dat. Jucăriile de sortat le ajută pe micuțe să-și dezvolte abilitățile cognitive într-un mod plăcut și distractiv, dar în același timp foarte eficient.

  1. Microscoapele pentru copii

Dacă vrei să stimulezi imaginația, dar și dezvoltarea intelectuală a fetiței tale, atunci cu siguranță vei putea face asta cu un microscop pentru copii. Cu o astfel de jucărie, ea se va distra și va învăța o sumedenie de lucruri în același timp, iar partea cea mai bună este că îi va stimula foarte mult curiozitatea și pofta de cunoaștere. Va putea să cerceteze și să facă observații despre mediul înconjurător, lucru care va duce, fără îndoială, și la o avalanșă de întrebări pentru tine.

  1. Plastilina

Poate că nu pare așa la o primă vedere, dar plastilina poate fi o jucărie perfectă pentru copii în dezvoltare. Cu doar câteva bucăți de plastilină de culori diferite, își vor putea pune cu adevărat imaginația și abilitățile artistice în valoare. Fetița ta se va distra copios creând, distrugând și transformând acest material maleabil în toate formele posibile și imposibile, fără să se plictisească vreodată.

Sursă foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau