5 jocuri anti-plictiseală

Are 101 jucării și tot auzi refrenul 'mami, mă plictisesc'. Dacă i-ai luat jocurile de psp sau ai închis televizorul, copilul tău este complet dezorientat și nefericit că nu are cu ce să se joace. Uite câteva idei de jocuri anti-plictiseală, foarte puțin costisitoare, distractive și educative.

 

Popice din sticle


Transforma sticlele goale de racoritoare in popice. Scoate-le etichetele, spala-le bine si lasa-le sa se usuce. Apoi vopseste-le cu spray colorat. Umple-le pe sfert cu nisip, sau cu cateva pietricele, ca sa le dai stabilitate. Arata-i copilului cum sa le loveasca cu o minge de tenis.


Mini-grădina

Pune-l sa aiba grija de propria lui gradina. Umple un castron adanc cu nisip sau pietris foarte fin si ceva pamant si planteaza acolo cativa pui de cactus – sunt mai putini pretentiosi, rezista si in desert, asa ca e putin probabil ca vor muri, lucru care i-ar da copilului senzatia ca nu e in stare sa aiba grija de ei. Exista seturi speciale de gradinarit pentru copii, adoabile si functionale. Si, cine stie, poate jocul lui se transforma in vreo pasiune si viitoare profesie.

 

Scrabble cu pietricele

Daca sunteti undeva, departe de „civilizatie, ajuta-l sa-si gaseasca jucarii in natura. Spune-i sa stranga pietricele plate, cu care sa joace Scrabble. Cand a strans destule, deseneaza cate o litera pe fiecare pietricica cu ajutorul unui marker permanent sau cu o carioca sau chiar creion. Il va amuza foarte tare sa joace scrabble cu piesele confectionate chiar de el.

 

Slalom cu bicicleta

Daca are bicicleta, poti oricand sa faci cursa mai interesanta. Asaza in linie dreapta sase ghivece de flori (cu fundul in sus). Un concurent face slalom cu bicicleta printre aceste „jaloane, avand grija ca, de-a lungul intregului traseu, sa loveasca o minge cu un bat. Castiga cel care reuseste sa termine cursa in mod corect si in timpul cel mai scurt.

Walkie-talkie

Nu are nevoie de cele mai performante telefoane mobile pentru a comunica. Copilul tau va fi incantat sa vorbeasca la 'telefon' facut din 2 canute de plastic, gaurite si legate cu un fir.
Il mai poti invata si cum sa asculte ce se vorbeste intr-o camera lipind gura unui pahar de perete – dar ai grija ca acest joc sa nu se intoarca impotriva ta, si sa suprinda pe viitor concersatii intime.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber