5 locuri cu Fainoșag pe gustul copiilor

La câte locuri cu Fainoșag avem prin țară, nu ți-ar ajunge 3 concedii să le vezi pe toate. Uite însă câteva destinații pentru care trebuie să-ți faci timp și care vor fi pe placul copiilor tăi. Top 5 locuri cu Fainoșag pentru familia ta.

Parcul Național Comana

Nu mai ai concediu? Ți-au rămas weekendurile. Folosește unul pentru a face un drum la Comana. La 30 de kilometri de București vei descoperi un loc pe care-l vei iubi. Iar copiii vor fi încântați. De ce e Comana pe lista locurilor cu Fainoșag? Pentru că ai în același loc istorie (la mănăstirea Comana este înmormântat Vlad Țepes, dacă nu știai), un parc natural de o frumusețe aparte și un parc de aventuri pentru cei mici. Parcul de aventura Comana cuprinde 4 trasee pentru copii și 3 trasee pentru adulți, iar punctul de maximă atracție este tiroliana peste lac.

Palatul Mogosoaia

Istorie și distracție 2 în 1. La Palatul Mogoșoaia le ai pe amândouă. Și ca bonus, aerul mai curat decât în oraș. Superbul palat în stil brâncovenesc te așteaptă să-i descoperi secretele, copiii au la dispoziție un domeniu întreg pentru alergat și distract, poți organiza un picnic pe pajiștile din jurul palatului și în plus, poți face o vizită în parcul acvatic Acvamania – cei mici vor fi ăncântați de pistele de alergare pe apă, modulele speciale pentru catapultare și trambuline. Vă puteți înscrie la cursuri de caiac sau de surf și puteți încerca și cu cursă cu scutere submersibile.

Sighișoara

Pentru toți băiețeii fascinați de cavaleri și toate fetițele care se visează prințese, Sighișoara este destinația perfectă. Și nici părinții nu se vor plictisi aici. O plimbare pe străzile medievalei Sighișoara, ale cărei clădiri au fost renovate în parte, este cu totul fascinantă. Orașul mustește de istorie și nimeni nu pleacă dezamăgit din Sighișoara. Nu ratați turnul cu ceas – construit în 1648 și a cărui fațadă este împodobită de statuetele sculptate în lemn de tei și pictate în culori vii – ele reprezintă zilele săptămânii, pacea și dreptatea.

Parc Aventura Brașov

Dacă n-ai ajuns până acum la Parc Aventura din Brașov, ar fi păcat să nu o faci! Este unul dintre locurile cu Fainoșag din țară, care atrage aventuriri mari și mici, ce își demonstrează îndemânarea pe traseele concepute pe grupe de vârstă și grad de dificultate. Pentru grupuri organizate se percep tarife speciale. Ar fi de preferat să eviți totuși weekendul, când toată lumea din zonă și jumătate din București se îndreaptă spre Parc Aventura. Dacă locuiești în București și nu ai chef de un drum până la Brașov, dar ai vrea să ieși din oraș, ai două variante mai apropiate – parcul de aventuri Edenland (din Balotești) și cel de la Butimanu.

Salina Turda

Jurnaliștii de la CNN consideră Salina Turda al doilea cel mai frumos loc subteran din salina turdalume, întrecut doar de un râu subteran din Filipine. Un motiv în plus să vizitezi acest unul dintre locurile cu Fainoșag din țara această chiar în această vară. Aflată la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, Salina Turda a devenit în ultimii patru ani una dintre principalele atracţii turistice din România. Peste 350.000 de turiști ajung anual la Turda pentru a admira salina. Copiii vor fi încântați de o plimbare cu barca pe lacul sărat din inima salinei, de roata panoramică, terenurile de minigolf, tenis și biliard. Și nici ție nu-ți va părea rău că ai bătut drumul până acoloJ. În plus, aerul de salină ajută la tratarea problemelor respiratorii – astm, bronșite, alergii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie