5 lucruri care fac travaliul să fie și mai dureros

Un copil este o binecuvântare, dar travaliul și nașterea sunt incredibil de dureroase.

Iar pentru femeile care se consideră suficient de curajoase să nască natural, fără calmante, durerea poate deveni insuportabilă.

Totuși, de multe ori, niște lucruri absolut banale pot să înrăutățească și mai mult situația și durerile să devină și mai puternice.

Iată cinci astfel de lucruri pe care ar fi bine să nu le faci atunci când intri în travaliu:

Să stai întinsă pe spate

A sta pe spate în aceste momente este, practic, împotriva gravitației. Când contracțiile se intensifică, uterul se contractă și copilul este împins spre exterior. Așadar, statul pe spate înseamnă mai mult efort pentru uter și mai multă durere pentru tine. De asemenea, întrega greutate a copilului pune presiune pe spatele tău și asta este dureros. Cel mai bine ar fi să încerci să stai pe o parte, apoi pe cealaltă, câte două minute.

Teama de travaliu

CU siguranță toată lumea ți-a spus că durerile din timpul travaliului sunt groaznice. Și ăsta este adevărul. Dar frica de această durere nu îți va face decât și mai mult rău. Organismul tău va fi încordat și stresat. Mai mult, în prezența hormonului fricii, cortizolul, se va inhiva secreția oxitocinei, hormnul care ajută la inițierea travaliului. Rezultatul fricii tale de travaliu va fi, culmea, un travaliu mai lung și mai dureros.

Respirația superficială

Frica poate duce și la respirația superficială. De regulă, atunci când ți-e teamă, nu respiri profund, ci doar foarte repede. Este indicat să respiri din 'stomac', adică respirația să fie una profundă. Un truc ar fi să ții aerul o secundă înainte de a expira. Cu cât organismul va fi mai bine oxigenat, cu atât corpul tău va fi mai relaxat și mai pregătit să lupte cu durerea. De asemenea, oxigenul va ajuta la producerea oxitocinei, ceea ce va grăbi travaliul.

Deshidratarea

Lipsa apei din organism te va epuiza și mai tare, iar corpul tău nu va avea tăria să lupte cu durerea. Deshidratarea împiedică de asemenea uterul să se contracte și să se relaxeze, așa cum ar trebui. Chiar dacă nu poți bea apă, poți măcar să-ți umezești gura din când în când sau să ții un cub mic de gheață în gură. Efectul calmant al acestuia te va ajuta să te mai relaxezi puțin și să-ți recapeți energia.

Poziția fătului

Este adevărat, asta nu prea poți controla tu. Dar poziția fătului în timpul travaliului este de asemenea o sursă de durere. Mulți bebeluși sunt în poziție posterioară, adică stau cu coloana vertebrală opus coloanei vertebrale a mamei. În timpul unei nașteri naturale, această poziție este extrem de dureroasă. Este bine să discuți cu medicul despre poziția copilului și cum va afecta ea travaliul și nașterea. Doctorul te poate ajuta cu exerciții și tehnici specifice pentru a corecta poziția fătului.

Sursa:kidsloverscenter.com
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton