5 lucruri de care bebeluşul are nevoie în primele luni de viață și 5 de care nu

În primele luni de viaţă, bebeluşul nu are nevoie decât de anumite produse de bază. Ești entuziasmată și tentată să cumperi lucruri care de care mai colorate și drăgălașe fără a te gândi dacă ele sunt chiar folositoare. Încearcă să cumperi doar acele lucruri de care bebelușul are neapărat nevoie pentru primele luni de viață.

ARE NEVOIE DE:

1 Articole de îmbrăcăminte – Bebelușii cresc destul de repede în primele luni, de aceea nici nu este indicat să iei prea multe haine de la început. Sunt necesare câteva body-uri, costumașe de bumbac pentru noapte, botoșei, iar în funcție de anotimp, câteva salopete mai groase, mănuși, căciuliță.

2Obiecte de igienă – Cădița de baie ar fi un produs indispensabil încă din prima zi acasă a bebelușului. Poți opta și pentru un termometru de măsurare a temperaturii apei. Șamponul și gelul de duș (poți alege un produs 2 in 1) trebuie să fie special alese pentru pielea lor sensibilă, la fel și uleiul de după, pentru masaj precum și 2-3 prosoape pentru baie. Scutecele pentru nou-născuți sunt la fel de esențiale, ai nevoie de ele încă din maternitate, iar șervețelele umede sau pătura scutec absorbantă îți pot fi de ajutor la schimbatul copilului sau când ieșiți din casă. Tot la categoria igienice putem aminti pompa pentru nas, bețișoarele de urechi cu opritor, forfecța pentru unghii, pieptene.

3 Accesorii hrană – Nu e nevoie de foarte multe în cazul în care puteți alăpta ( pompă muls, tampoane pentru sâni, creme pentru mameloane). Pentru cazul în care hrănirea se va face cu biberonul, ai nevoie de astfel de produse, cu tetină, adaptate vârstei, de asemenea și de lapte praf. Opțional, un sterilizator electric, sau un termos pot fi de ajutor.

4 Piese mobilier și accesorii – Un pătuț reglabil, care poate fi folosit mai mult timp, este soluția cea mai bună pentru tine și cel mic. Sunt necesare și o saltea de fermitate medie spre mare,  husă protecție saltea, câteva lenjerii de bumbac, 2-3 păturici subțiri, vara sau pilotă ori săculeț de dormit, iarna. Util ar fi și un dulăpior în apropierea pătuțului în care să țineți hăinuțele bebelușului pentru a nu le amesteca cu ale tale, o veioză sau o lampă de veghe pentru hrănirea pe timp de noapte.

5 Articole pentru ieșiri și produse farmaceutice – Căruciorul este cel mai comod și utilizat pentru transportul copiilor. Nici scaunul de mașină nu poate lipsi în cazul în care intenționați să folosiți acest mijloc de transport. Nu ar trebui să-ți lipsească nici produse precum ser fiziologic, comprese sterile, tifon, spirt medicianal, temometru, unguente pentru eriteme sau alte  iritați ale pielii.

 

NU ARE NEVOIE DE:

1 Jucării de plastic sau pluș În primele luni de viață bebelușul nu are nevoie de acestea, el nu știe să se joace. Cel mai mult contează să-ți audă vocea, să te știe lângă el. Ulterior va fi atras de jucăriile viu colorate sau cele care produc sunete ori lumini.

2 Pături foarte groase și moi – Se pare că acestea nu sunt foarte bune pentru nou-născut, întrucât pot duce la supraîncălzire sau la sufocare. Indicat este ca cel mic să doarmă pe spate și orice pătură cu care este învelit să fie suficient de ușoară.

3 Încălțăminte – În primele luni, copilul nu are nevoie de încălțăminte cum ar fi pantofi sau ghete. Șosetele și botoșeii sunt suficienți pentru a-l apăra de frig sau murdărie. În plus, o încălțăminte rigidă poate împiedica dezvoltarea optimă a piciorușelor. Va avea nevoie de pantofi abia după ce va învăța să meargă.

4 Premergător ­– Mulți pediatri nu mai recomandă premergătoarele pentru bebeluși, întrucât ulterior învață mai greu să meargă corect. Mai devreme sau mai târziu, ajutați sau nu, toți vor învăța să meargă în picioare.

5 Detergenți pentru bebeluși – Detergentul pe care îl utilizezi în mod regulat poate fi folosit la fel de bine și pentru spălarea hăinuțelor celui mic, mai ales dacă acestea sunt bine clătite apoi. Important este să fie non-toxic, hipoalergenic. Nu ai nevoie nici de clor sau balsam de rufe.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton