5 lucruri pe care medicul copilului tău nu ar trebui să le facă

Ți s-a întâmplat poate să spui: „Eu nu înțeleg de ce medicul a recomandat asta. Știam că nu trebuie. Sau „Mi-a spus cineva că medicamentul ăsta face minuni. Însă dincolo de orice îndoială sau de medicamentul cel mai eficient din lume, medicul este cel care ar trebui să fie cel mai competent în profesia sa, cel mai bine informat, care să-ți ofere cea mai potrivită soluție pentru sănătatea copilului tău. Este esențial să discuți cu medicul despre ceea ce tu știi și nu înțelegi sau ți se pare nepotrivit. Unele studii arată ce recomandări nu ar trebui făcute:

1. Fără antibiotic pentru o durere în gât
Faringitele sunt cauzate în principal de un virus. În cazul în care medicul dorește să prescrie un antibiotic, acesta ar trebui să facă înainte o prelevare din gât (exsudat faringian) pentru a confirma apoi că e neapărat necesar.

2. Fără radiografie craniană pentru un traumatism cranian minor fără pierderea cunoștinței sau alți factori de risc
În cazul în care copilul tău dumneavoastră nu a leșinat, nu a amețit, nu vomită, nu are probleme de vorbire și nu are niciun semn exterior de rană la cap, evitați ca el să fie iradiat și țineți-l sub observație.

3. Să nu vă trimită prea repede la un ORL-ist
Cele mai multe infecții ale urechii se rezolvă unori spontan sau cu un antibiotic. Unele urme reziduale pot persista timp de mai multe săptămâni, fără consecințe. Să fiți trimiși la un consult ORL prea devreme nu este în interesul copilului tău. Folosirea tuburilor pentru urechi nu este necesară decât pentru anomalii anatomice ale craniului sau ale timpanului, probleme neurologice, întârzieri de limbaj sau în învățarea limbilor străine. Cu excepția cazului în care copilul tău a avut parte de 6 otite într-un sezon sau o infecție a urechii nu s-a vindecat după câteva luni, nu aveți nevoie să mergeți la ORL-ist.

4. Să nu recomande antibiotice împotriva tusei și gripei
Anumite medicamente împotriva tusei și răcelii sunt contra-indicate pentru copii. În primul rând, există puține studii care dovedesc eficacitatea lor. În plus, s-au raportat utilizări abuzive, supradozaj și alte efecte secundare grave. Multe dintre aceste medicamente au fost retrase de pe piață. Cu toate acestea, peste 10% din copii consumă antibiotice.

5. Să nu ezite în a indica folosirea corticosteroizi inhalatori pentru copiii cu astm bronșic
Cortizonul are o reputație foarte proastă, dar are un rol important pentru a reduce inflamarea astmului bronhic. În cazul în care copilul tău a avut mai mult de 4 crize de  astm în 6 luni ar trebui să primească cortizon zilnic pentru prevenirea simptomelor de astm. Acesta reduce alte complicații, vizitele la urgențe sau spitalizări.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton