5 lucruri pe care să NU le faci după un divorț

 Nu ești nici prima, nici ultima – te consolează prietenii, dar ție și se pare că viața ta s-a sfârșit și chiar dacă tu ai dorit despărțirea nu vei scăpa repede din caruselul de emoții. Uite câteva lucruri pe care să NU le faci după un divorț.

 

Nu te plânge la mama soacră

Chiar dacă ați fost cele mai bune prietene (aparent) în timpul căsniciei, chiar dacă ți-a dat dreptate când ai decis să te desparți de fiul ei, tot vine un moment când constați că sângele apă nu se face. Nu te plânge la mama scoacră, n-o mai lua martorul apărării și, în general, rezumă conversațiile (dacă trebuie să le ai, în cazul în care există copii) la lucruri neutre și adminstrative.

Nu-l suna, nu-i scrie la beție

Pe cât posibil, nu rămâne fără supraveghere în perioada după divort, când după o noapte de beție ți se pare o idee bună să-i dai telefon fostului soț sau să-i zici vreo 2(00) chestii noii lui iubite. Predă telefonul prietenilor, când simți că te ia valul, iar dacă ai un prieten IT-ist, roagă-l să-ți instaleze un progrămel din acela drăgut, gen drunking emailing protection, care te pune să rezolvi probleme de matematică, înainte de a te lăsa să trimiți un mail pe care-l vei regreta a doua zi.

Nu-l urmări

O, tentația va fi mare – să treci prin fața blocului unde știi ca s-a mutat săptămâna trecută, să te uiți pe la ferestre să vezi ce contururi zărești și când se stinge lumina, să-i zgârii, 'accidental' desigur, mașina nou-nouță. N-o face – te vei simți aiurea și la rece vei vedea că astfel de gesturi de puștoaică sunt sub demnitatea ta și nu fac decât să-i ofere lui satisfacție.

 

Nu asculta 'melodiile voastre'

Cel puțin 3 ani după divorț evită să asculți melodiile ' voastre'. Când ești în mașină pune-ți propria compliație de pe un mp3, pe care ai stocat numai melodii haioase, nimic languros și de inimă albastră. În general, evită locurile și amintirile comune, care te vor răscoli o perioadă.

 

Nu face sex cu el

După un divorț vei trece prin perioade în care te vei întreba dacă despărțirea a fost o idee bună. Iar dacă între timp s-a dus la sală sau l-ai văzut pe stradă de mână cu o alta, te vor apuca poftele și simțul de proprietate. Să faci sex cu fostul soț (imediat după divorț, cel puțin) nu e o idee bună. Rolurile voastre s-au schimbat, cel mai probabil, unul sau altul ați apucat deja să aveți un termen de comparație, (re)sentimentele sunt puternice și nimic nu mai este la fel. Și te vei simți rău și dacă va fi bine – dacă el a luat decizia de a vă despărți, te vei simți folosită și umilită, iar dacă tu ai fost cea care a pus punct, te vei întreba dacă nu cumva ai făcut o mare greșeală.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie