5 moduri de a întări imunitatea copulului

Înainte de începerea sezonului rece și de intrarea în colectivitate este timpul să te gândești serios la imunitatea copilului tău. Cei mai mulți dintre copiii trec prin episoade de răeceli și gripă de 7-10 ori pe an, dintre care cele mai multe se petrec în lunile cu temeperaturi scăzute. Infecțiile repetate și tratamentele cu antibiotice slăbesc, pe termen lung imunitatea celui mic. Dar sunt măsuri pe care le poți lua pentru a întări imunitatea. Uite ce poți face:

 

 Hrănește-l sănătos

Sisitemul imunitar al copilului este avariat atunci când corpul primește hrană pe care nu o tolerează, plină de aditivi, coloranți și zahăr. Dacă juniorul tău are o alergie sau intoleranță alimentară, întreg sistemul digestiv suferă, iar organismul luptă mai greu cu virusurile și bacteriile în cazul în care este atacat.

Chiar atunci când cel mic nu are probleme de intoleranță alimnetară, imunitatea este slăbită din cauza excesului de dulce. Dacă vrei să ai un copil mai sănătos, introdu-i în meniul mai multe fructe și legume proaspete, nuci, semințe, află ce nu tolerează corpul lui și oferă-i dulciuri procesate doar ocazional.

Mai multe probiotice

Ai auzit multe despre probiotice – bacteriile prietenoase care trăiesc în mod natural în intestin și ne ajută să digerăm mai bine mâncarea, protejându-ne în același timp de virusuri și bacterii patogene. Atunci când, în urma unui tratament cu antibiotic, de exemplu, numărul de probiotice scade, acest dezechilibru slăbește imunitatea, iar copilul este mai expus la infecții și alte boli. Vorbește cu medicul pediatru care poate recomanda administrarea de suplimente cu probiotice, special concepute pentru cel mic.

Fără stres

Când părinții sunt stresați și ocupați, iar copilul are programat fiecare minut din zi cu diferite activități, corpul celui mic se resimte. Copilu înmagazinează oricum toate anxietățile adultului – nivelul de cortisol și adrenalină ajunge foarte ridicat, iar răspunul imunitar al organismului este mult scăzut

Mai mult somn

Cei mai mulți dintre copii nu dorm suficient. În funcție de vârsta lor, copiii au nevoie de 10-14 ore de somn (vezi imunitatea2aici care este necesarul de somn în funcție de vârstă). Nu numai orele de somn dormite sunt importante, ci și calitatea somnului copilulului. Ai grjă să nu lași în camera celui mic prea multă aparatură – frecvența electromagnetică afectează calitatea somnului.

Cura pentru imunitate

La începutul toamnei este indicat ca cel mic să facă o cură pentru imunitate – suplimente cu vitamina D și Zinc, echinacea, colostru sau argint coloidal sunt recomandate ca adjuvante pentru întărirea imunității copiilor. Vorbește cu medicul pediatru care are în grijă copilul, să îți recomande ce e mai potrivit pentru juniorul tău.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton