5 motive pentru care cărțile sunt importante în dezvoltarea unui copil

Cărțile au un mod minunat de a ajuta la dezvoltarea copiilor. În lumea cărților, poți găsi imaginația și creativitatea, cu o latură de ficțiune și realitate, în funcție de cărțile pe care copilul tău le citește. În timp ce citirea cărților poate fi distractivă, citirea înseamnă mai mult decât o valoare pură de divertisment. 

Iată câteva motive pentru care cărțile sunt importante pentru dezvoltarea unui copil astăzi

Momente de legătură de calitate. Când deschizi o carte pentru a o citi copilului tău, se creează un moment de legătură de calitate pentru amândoi. În acest timp de citire cu voce tare cu copilul tău, el poate fi ghemuite lângă, tine în timp ce te scufunzi într-o poveste. Acest moment va fi unul pe care copilul tău îl va prețui în anii următori și, la rândul său, va crea o tradiție pe care o va transmite copiilor lui în viitor. Chiar dacă se joacă în liniște lângă tine în timp ce citești cu voce tare, va dobândi abilități de concentrare și va construi amintiri frumoase despre cărți și citit împreună.

Îmbogățirea vocabularului. Citirea cărților deschide mintea copilului către o lume cu totul nouă a vocabularului. Cărțile prezintă o gamă largă de cuvinte pe care copilul tău nu le folosește sau nu le aude în fiecare zi. Atunci când încorporezi lectura în viața de zi cu zi a copilului tău, aceasta îl ajută să dezvolte un nivel mai înalt de cuvinte pe care să le folosească în conversațiile de zi cu zi. Pe măsură ce citești, copilul tău poate întreba ce înseamnă cuvintele, să își poate acorda timp pentru a înțelege definițiile acestora.

Ușurează emoțiile și sentimentele copiilor. Dacă ai un copil care suferă de anxietate, emoții, sentimente sau orice traumă, există o carte pe care o poți găsi, pentru a-i citi despre acest subiect. Cărțile pentru copii au o modalitate excelentă de a ajuta la minimizarea fricii legate de lucrurile din viața copilului tău, astfel încât să fie mai puțin îngrijorat de o nouă experiență. Cărțile pot ajuta copilul să dezvolte o mai mare acceptare a noilor experiențe și schimbări.

Dezvoltarea puterii mentale. Mulți copii cărora li s-au citit cărți de la o vârstă fragedă se vor clasa mai sus în mediul academic și sunt mai predispuși să aibă succes mai târziu în viață. Cititul extinde dezvoltarea creierului copilului prin îmbunătățirea utilizării vocabularului, precum și a abilităților lingvistice. Atunci când citește cărți, copilul tău învață cum să vorbească corect în tot felul de situații, de la maniere de bază până la conversații pe o varietate de subiecte. În plus, cărțile de pe books-express.ro sunt excelente pentru a extinde imaginația copilului tău. Citindu-i cărți cu super eroi, îl vei transpune pe copilul tău într-o lume a fanteziei, care îl va ajuta să își dezvolte creativitatea.

Ajută la dezvoltarea concentrării. Citirea cărților către și cu copilul tău va ajuta la îmbunătățirea capacității acestuia de a se concentra mai mult. Când citești cu voce tare copiilor tăi, aceștia ascultă persoana care citește, pentru a înțelege bine despre ce este vorba în carte. Fie că le citești cu voce tare copiilor, fie că ei citesc în mod independent, lectura îi ajută pe copii să dezvolte o mai mare conștientizare a concentrării și abilități bune de ascultare. 

Iată, 5 motive pentru care cărțile sunt importante pentru dezvoltarea unui copil. Fiecare etapă a copiilor, de la nou-născut la copil mic și de la școala gimnazială până la liceu, poate schimba genul și nivelul de dificultate al cărților pe care le citește copilul tău, dar asta nu îl va împiedica să își dezvolte abilitățile esențiale. Copiii de toate vârstele vor învăța să dezvolte o concentrare mai puternică, o inteligență sporită, creativitate și mai multă conștientizare a lumii din jurul lor atunci când se scufundă în lectura unor cărți grozave.

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial