5 plante antistres

Cu toții ne plângem de stres și, deși vara ar trebui să fie un moment în care să ne trăim viața mai light, lucrurile nu stau chiar așa. Paradoxal, perioada concediilor este plină de tensiuni – pregătirile pentru plecarea în vacanță, deadline-urile mai strânse de la birou, unde dorim să lăsăm totul în ordine sau discuțiile cu partenerul și copiii – toate constituie motiv de stres suplimentar. Uite care sunt câteva plante antistres, la care poți apela cu încredere în această perioadă.

Remediile blânde din plante sunt ideale pentru echilibrul emoțional și normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanță pentru a ne odihni și a avea un somn sănătos. Este esențial ca, mai ales în această perioadă, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea și agitația pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispoziție următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roinița, valeriana, talpa-gâștei, hameiul, păducelul.
Roiniță – ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.
Valeriana – este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă și la un somn profund în timpul nopții.
Talpa-gâștei – susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducând relaxenneliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.
Păducelul – contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.
Hameiul – ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.

Caută aceste plante în magazinele naturiste sau încearcă produsele care conțin combinații din aceste plante, precum Relaxen,  un supliment alimentar natural care se administrează adulților și copiilor cu vârsta peste 3 ani, și care este sigur și pentru pacienții cu diabet zaharat.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin