5 remedii naturale care te scapă de acnee

Ai încercat 101 creme, ai mers la dermatolog, ai făcut tratamente peste tratamente și tot nu ai scăpat de acnee. Nu dispera – încearcă și aceste remedii naturale, cunoscute 'din bătrâni' și care te scapă repede de acnee.

 

Drojdie de bere

Amestecă 2 lngurițe de drojdie de bere cu 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere lichidă. Omogenizează amestecul și aplică pe față. Lasă să acționeze 45 de minute și îndepărtează cu apă călduță. Poți aplica masca o dată pe săptămână.

 

Bicarbonat de sodiu

Prepară un amestec dintr-o jumătate de tub de pastă de dinți, o linguriță de bicardonat și sucul unei lămâi. Amestecă bine și aplică pasta pe față (mai puțin în regiunea ochilor). Lasă să acționeze peste noapte și clătește dimineața cu apă călduță sau ceai de mușețel, răcit la temperatura camerei.

 

Scorțișoară

Amestecă o lingură de scorțișoară pudră cu 2 linguri de miere și aplică această pastă pe zona afectată de acnee seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie efectuat timp de 2 săptămâni și vindecă în profunzime pielea.

 

Varză murată

Aplică zilnic, timp de 14 zile, comprese cu foi de varză murată, puse direct pe pielea afectată de acnee. Lasă să acționeze 30 de minute și clătește apoi cu apă rece.

 

Orz

Amestecă 1 lingură de făină de orz cu 50 de ml de apă (fiartă și răcită la temperatura camerei), până se face o pastă groasă. Aplică această pastă pe zona afectată de acnee și lasă să acționeze 45 de minute, până se face crustă. Clătește apoi fața cu ceai de salvie sau mușețel. Tratamentul trebuie repetat săptămânal, timp de o lună.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin