5 remedii pentru o imunitate ridicată

Aerul rece și umed al acestor luni aduce cu sine și obișnuitele afecțiuni de sezon: răceala și gripa. Dacă vei scăpa sau nu de atacul' lor depinde de cât de puternic este sistemul tău imunitar. Așadar, fii pregatită să le faci față! Uite 5 remedii pentru o imunitate ridicată.

Atat guturaiul, cat si gripa sunt afectiuni virale care produc, cel mai adesea, inflamarea cailor respiratorii superioare (nas, gat). Exista peste 200 de virusuri responsabile de aparitia guturaiului, iar virusurile care produc gripa sunt doar cateva in fiecare an.

Este destul de dificil sa te feresti de aceste afectiuni, deoarece ambele se transmit cu usurinta: omul sanatos inhaleaza din aer micii stropi de saliva eliminati de persoana bolnava prin stranut, tuse etc.De asemenea, te poti imbolnavi daca duci mana la gura sau la nas dupa ce ai atins o persoana bolnava sau un obiect contaminat.

 

Cum te ajută remediile naturiste

Uite cum  poti atenua manifestarile neplacute ale racelilor si gripelor cu ajutorul remediilor naturiste.

1. Ceai de scortisoara si miere. La 250 ml apa clocotita pune o lingurita de pudra de scortisoara (sau cateva betisoare) si doua cuisoare. Lasa vasul acoperit 20 de minute, strecoara ceaiul si adauga miere si lamaie dupa gust. Bea una – trei cani pe zi.

2. Cocktail forte. Aceasta reteta traditionala din Antile si-a dovedit eficacitatea de generatii: amesteca 125 ml suc de lamaie, doua linguri de otet de mere, un catel de usturoi bine zdrobit, o lingurita de radacina proaspata de ghimbir rasa si un pic de pudra de ardei iute. Da-o pe gat dintr-o inghititura.

3. Usturoi. Cel mai bine este sa-l consumi ras, cate patru – opt catei pe zi, eventual amestecat cu iaurt sau branza.

4. Piper si lapte. Fierbe o lingurita de pudra de ardei iute intr-o cana cu lapte si adauga un pic de sofran. Bea cate o cana pe zi, timp de trei zile.

5. Ceai de ghimbir. Este un bun remediu impotriva simptomelor racelii. La 250 ml apa adauga o lingura de ghimbir proaspat, ras, si fierbe zece minute. strecoara si bea una – doua cani pe zi.

Citește tot articolul aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie