5 semne că ar trebui să schimbi bona

Puține lucruri sunt mai complicate decât alegerea unei bone. Bona perfectă e greu de găsit sau, mai degrabă, nu există, și numai gândul că ar trebui să o iei de la capăt cu investigațiile îți dă dureri de cap. Iată însă niște semne care îți spun că ar trebui să schimbi bona.

 

Copilul tău nu e încântat să o vadă

Bona nu va lua vreodată locul părinților, dar o bonă bună stabilește o relație cu cel mic, iar acesta pare fericit să o vadă. Dacă juniorul tău plânge, se ascunde după tine sau chiar îi spune 'pleacă' (dacă a început deja să vorbească, este clar că între el și bona ta nu există compatibilitate.

 

E evazivă

Dacă bona nu e prea dornică să îți ofere amănunte de lucrurile care s-au petrecut peste zi, acest amănunt ar trebui să te pună pe gânduri. Este posibil să nu știe să se exprime foarte bine, dar există și varianta în care ea stă și se uită la televizor în timpul zilei, iar cel mic stă singur.

 

 

Tu zici una, ea face alta

Sigur că, fiind o persoană diferită de tine, bona ta ar putea avea alte idei despre creșterea copilului. Dar nu este normal ca bona să adopte o atitudine de superioritate sau, mai rău, să te saboteze pe ascuns. Tu ești mama copilului și ar trebui să țină cont de regulile tale. Este posibil ca tu să te înșeli, desigur, dar dacă cineva îl 'strică' pe cel mic, este de preferat să fii tu, nu bona.

 

Întârzie des

Întârzierile (mari și dese) și absențele nemotivate tradează din start o lipsă de seriozitate, ceea ce nu este de scuzat sau tolerat. Apelezi la serviciile ei pentru că programul nu-ți permite să stai tu cu cel mic, iar în plus, nu îți face o favoare, să aibă grijă de copilul tău este un job. Angajatorului tău n-ar ezita să te concedieze dacă ai întârzia mereu și nu ți-ai face treaba, nu?

 

Cel mic e mai mereu julit și murdar

Sigur că mici accidente se pot întâmpla și pe tura ta. Dar dacă pare mereu murdar și e mai tot timpul 'accidentat', ceva nu este în regulă. Dacă nu poate avea grijă de lucruri mici, precum schimbatul unui tricou, cum poți avea încredere că are grijă de nevoile lui cu adevărat importante.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie