5 sfaturi pentru a învăța engleza ușor fiind proaspătă mămică

 A deveni mamă este una dintre cele mai semnificative transformări ale creșterii personale prin care poate trece o femeie. Proaspetele mămici întâlnesc și depășesc noi obstacole în fiecare zi. 

Dar este important să-ți dezvolți propria identitate, eul dinafara rolului de mamă sau soție. 

Învățarea limbii engleze este un skill foarte util care îți va aduce numeroase avantaje:

  • Este o limbă globală, este una dintre cele mai vorbite limbi din lume;
  • Procesul de învățare ajută creierul să funcționeze mai bine și-ți îmbunătățește memoria;
  • Oferă multiple oportunități de angajare. Cunoașterea limbii engleze în mediul profesional este atuul oricărui angajat. Astfel poți să îți găsești un job mai bine plătit sau să avansezi la locul de muncă actual. 
  • Îți extinde oportunitățile de divertisment. Lumea media este dominată de limba engleză. Cunoscând-o, primești accesul la numeroase filme, seriale, show-uri, podcast-uri de diferite genuri. 
  • Și nu în ultimul rând, dacă vei cunoaște limba engleză îți vei putea învăța copilul de mic să o înțeleagă și ulterior să o vorbească. Specialiștii spun că încă de la vârsta de 3 luni bebelușii pot distinge diferențe între limbi, cuvinte și ton. Astfel, dacă dorești ca bebelușul tău să crească bilingv trebuie să începi cât mai devreme. 

Studierea unei limbi este un proces meticulos care necesită efort și acest lucru poate să te sperie. Din acest motiv, îți oferim 5 sfaturi pentru a începe cu încredere studierea limbii engleze folosind metodele care și-au demonstrat eficiența. 

  1. Înscrie-te la un curs de engleză pentru începători

Marele avantaj al cursurilor online, cu profesor calificat, este faptul că participi la lecții din confortul casei tale. Economisești timp deoarece nu trebuie să te deplasezi nicăieri, și pe lângă asta, cu toții știm, cât de greu este să găsești o dădacă.  

Lecțiile în grupuri mici te ajută să îți dezvolți fluența în vorbire, doar discutând cu alte persoane vei învinge frica de a vorbi în public. 

  1. Privește filme și emisiuni în engleză

Este recomandat să asculți engleza vorbită de nativi. Când ai timp liber privește filme și emisiuni în engleză cu subtitrări în română. Și pentru că proaspetele mămici foarte rar dispun de timp liber, te asigurăm că chiar și atunci când lași un show american sau britanic ca sunet de fundal, acesta își are beneficiile lui.  Ascultarea în limba engleză este o componentă cheie a studierii limbii.

  1. Setează-ți scopuri realistice 

Nu te forța să înveți cât mai multe cuvinte noi într-un timp scurt și nu fi prea critică cu tine atunci când îți vine greu să formulezi propoziții complexe. Oferă-ți timp și permite-ți să greșești. 

Începutul este cel mai greu, însă o dată ce vei înțelege care tactici ți se potrivesc cel mai bine, vei progresa mult mai rapid. 

  1. Repetă tot ce ai învățat

Cu siguranță știi cât de important este repeți informația nouă. O modalitate bună este să repeți în voce cuvintele sau frazele noi învățate. Cu atât mai mult când ai un spectator, un partener de studiu – copilașul tău. Astfel prinzi 2 iepuri deodată, tu reții mai bine informația nouă, iar copilul tău începe să perceapă nuanțele limbii engleze. 

  1. Învață distractiv!

Învățarea limbii engleze necesită multă muncă, dar asta nu înseamnă cu nu poate fi distractivă. Dacă alegi să înveți engleza online, vei avea parte de comunicare cu profesori și colegi. Poți să te uiți la filme sau seriale pe placul tău. Poți învăța cântece în engleză pentru bebeluși și să îți bucuri copilul. Opțiunile sunt nelimitate, la fel ca și avantajele.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse