5 sporturi pe care orice copil ar trebui să le încerce

Activitatea fizică trebuie să fie extrem de prezentă în viața unui copil, tocmai pentru a se  dezvolta cât se poate de frumos, atât în ceea ce privește fizicul, cât și în ceea ce privește mintea acestuia. Practicarea unui sport, în special de echipă, îl va ajuta să-și dezvolte abilitățile sociale, competențe precum gândirea logică și va reprezenta un mod cât se poate de distractiv prin care își poate petrece timpul liber. 

Iată care sunt cele 5 sporturi pe care orice copil ar fi de preferat să le practice: 

1. Atletismul 

Dacă îți dorești ca cel mic să învețe încă din primii ani de viață ce presupune disciplina, dar și cum se obțin rezultate de performanță, atunci atletismul este unul din sporturile pe care le poate practica. Una dintre cele mai importante lecții prin care va trece este faptul că pentru a obține rezultate de durată e nevoie de dedicare și de voință.

2. Baschet 

Acest sport este unul dintre cele mai populare, atât în rândul fetelor, cât și în rândul băieților, având multiple avantaje asupra dezvoltării acestora. Baschetul poate fi practicat începând de la 4-5 ani, fiind o vârstă potrivită la care percep regulile și mișcările pe care trebuie să le facă. Chiar dacă există mitul conform căruia copiii care fac baschet ajung mai înalți, nu există așa ceva, însă cu siguranță, își vor dezvolta și antrena întreg corpul. 

3. Activități sportive în aer liber 

Chiar dacă nu sunt înscriși la un sport anume, e necesar ca săptămânal sau chiar zilnic să meargă și să facă activități sportive: putem vorbi despre jucat badminton, sărit coarda sau îi poți cumpăra o bicicletă pentru copii de pe altex.ro cu care să ieșiți la plimbare prin parc. Mai mult, poți organiza întâlniri de joacă și cu alți prieteni a copilului, tocmai pentru socializare și pentru buna dispoziție a celui mic. 

4. Înot 

Înotul este unul dintre cele mai bune, dar și practice sporturi pe care cel mic îl poate face. În primul rând acesta va reprezenta o abilitate pe care o va putea folosi întreaga lui viață și care va reprezenta un element de siguranță. Mai mult, practicarea regulată a acestuia va ajuta la dezvoltarea întregii musculaturi. La momentul actual, copiii pot merge la înot, încă din primele luni de viață, existând cursuri speciale pentru bebeluși. 

5. Tenis 

Un alt sport pe care îl recomandăm este tenisul de câmp, deși este puțin mai greu de învățat. Însă odată ce copilul tău ajunge să prindă mișcările și să învețe regulile, cu siguranță îi va aduce o satisfacție mersul la antrenamente. Un astfel de sport îl va ajuta la dezvoltarea competitivității, dar și a spiritului de joc. 

Important este ca, indiferent de sportul pe care îl alege, copilului să-i facă plăcere să-l practice. Pentru a vedea care este cel mai potrivit sport pentru acesta, e de preferat să încerce cât mai multe, iar mai apoi să se axeze pe unul. 

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton