5 strategii ingenioase pentru a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare

Deși este important să-ți încurajezi copilul să facă mișcare, poate fi dificil să-l motivezi să facă acest lucru în mod regulat. Într-adevăr, uneori ajută să fii creativ și să găsești strategii ingenioase pentru a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare și pentru a se simți plăcut. În acest articol, vei descoperi cinci strategii ingenioase pe care le poți folosi pentru a-ți ajuta copilul să facă mai multă mișcare.

Iată ce poți face pentru a îl stimula pe cel mic să fie mai activ

Jocul + mișcare = distracție: O idee ingenioasă pentru a-i încuraja pe copii să facă mișcare este să le oferi jocuri care implică activități fizice. De exemplu, dacă copilul tău se joacă frecvent jocuri video, ai putea începe să încerci jocuri interactive care implică mișcare, cum ar fi jocurile de dans sau cele sportive. Acestea nu numai că îi vor face să fie activi, dar le vor oferi și distracție.

Să acționezi prin exemplu: Un alt mod de a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare este să faceți activități fizice împreună. În acest fel, poate urmăriți impreună o serie de exerciții fizice, avați un antrenament în parc sau un meci de badminton în curtea din spate. În plus, este demonstrat științific faptul că, în momentul în care copiii îi văd pe părinți lor facând mișcare, vor fi mult mai dispuși să facă același lucru.

Înlocuirea tehnologiei cu mișcare: O strategie ingenioasă pentru a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare este să înlocuiești timpul petrecut în fața televizorului sau al computerului cu activități fizice. De exemplu, în loc să petreci o după-amiază jucând jocuri video, poți duce copilul la o plimbare cu bicicleta sau în parc pentru o alergare. În cazul în care cel mic nu are o bicicletă, alege-i chiar acum preferata din multitudinea de biciclete cu pedale disponibile pe site-ul Babyneeds.ro.

Crearea unui program de exerciții distractiv: O modalitate simplă și ingenioasă de a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare este să creați împreună un program de exerciții fizice. El îl poate notă în agenda sa și poate începe să-l urmeze în mod regulat. De asemenea, este important să lucrați împreună pentru a crea o selecție de exerciții distractive, cum ar fi sărituri și alergări, pe care să le poată modifica periodic pentru a păstra lucrurile proaspete și interesante.

Recompense pentru activități fizice regulate: În cele din urmă, o strategie ingenioasă pentru a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare este să-l recompensezi pentru activitățile fizice regulate. Poate fi greu pentru copii să vadă beneficiile a lungă durată ale mișcării fizice, așa că recompensele ar putea include lucruri cum ar fi o excursie la piscina locală, o vizită la un parc de distracții sau chiar o bicicletă nouă cu pedale.

În concluzie, există multe modalități ingenioase de a-ți motiva copilul să facă mai multă mișcare și să se distreze în același timp. Prin utilizarea strategiilor descrise mai sus, îți poți încuraja cu ușurință copilul să-și dezvolte abilitățile fizice și să se simtă bine în propria piele.

Sursă foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton