5 trucuri pentru o vacanță perfectă!

Tu vrei la mare, el vrea să viziteze un oraş cu obiective culturale. Tu ai vrea o săptămână, el minimum 10 zile. Tu cu maşina, el cu avionul, pentru a nu pierde timp. Cum ajungeţi la consens? Uite 5 trucuri pentru o vacanță perfectă!

Alegerea destinației

Înainte de orice, e bine să  alegeţi locul unde vreţi să mergeţi. Abia după aceea vă gândiţi la perioadă, în funcţie de vreme sau de diverse evenimente care se întâmplă acolo. Ce faceţi însă când opţiunile voastre sunt total diferite? Nu vă certaţi, ci ascultaţi argumentele fiecăruia şi găsiţi o variantă de compromis!

Stabiliți bugetul!

Gândiţi-vă la o sumă maximă pe care să nu o depăşiţi. Nu trebuie să aşterneţi pe hârtie fiecare cheltuială pe care intenţionaţi să o faceţi, dar e bine să aveţi o idee de ansamblu. Treceţi în buget cam cât vrea să cheltuiască fiecare şi apoi luaţi în considerare şi cumpărăturile comune.

Faceți un compromis

Dacă te vei încăpăţâna şi vei susţine punctul tău de vedere cu orice preţ, pregăteşte-te de o vacanţă plină de reproşuri. Trebuie să fii foarte sigură că şi partenerul tău se va simţi bine acolo unde ai decis să mergeţi, altfel vei auzi tot timpul replici de genul: Ţi-am zis să nu venim aici', Altă dată nu mă mai iau după tine' etc.

Împărțiți responsabilitățile

Implicaţi-vă amândoi şi împărţiţi responsabilităţile. Dacă unul se ocupă de biletele de drum, celălalt să se intereseze de cazare, iar după o cercetare a pieţei, alegeţi împreună variantele convenabile.

Păstrați o atitudine pozitivă

Cel mai important într-o vacanţă reuşită este să vă relaxaţi şi să lăsaţi deoparte orice tensiune. Nu e cazul să redeschizi vreun subiect delicat sau să-l cicăleşti pentru orice lucru minor.

 

text Lumea femeilor, foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie