5 uleiuri cu efect antibiotic

Deși atunci când suntem bolnavi ne repezim la antibiotice, nu știm că acestea au efecte doar împotriva bacterilor, nu și a virusurilor care cauzează o mulțime de boli. Din fericire, natura ne-a pus la dispoziție plante cu puternic efect antibiotic. Aceste 5 uleiuri esențiale au efect de antibiotic și acționează  atât antibacterian, cât și antiviral și antifungic.

 

Uleiul de busuioc

Busuiocul vindecă bronșitele, te scapă de viermii intestinali și are efect anti-infecțios. Uleiul din busuioc are efect de antibiotic, distrugând bacteriile, dar și virusurile. Uleiul de busuioc este un foarte bun diuretic, dezintectant și antioxidant și are și efect antispasmotic, fiind recomandat în caz de vărsături.

 

Uleiul de oregano

Un foarte puternic antibiotic natural, cu efect atât împotriva bacteriilor, cât și ciupercilor. Uleiul de oregano a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale antivenin și în tratarea tusei.

 

Uleiul de scorțișoară

Scorțișoara se folosea în Evul Mediu pentru 'întărirea' inimii, pentru combaterea gripei, pentru tratarea durerilor abdominale, dar și ca afrodiziac. Uleiul de scorțișoară are efect antibacterian și antiviral, fiind un puternic antibiotic natural, și acționează rapid și împotriva ciupercilor și paraziților. Uleiul de scorțișoară are și efect antispasmotic, este puternic astringent și purifică aerul.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt omoară virusuri, bacterii, este un bun dezinfectant și insecticid, are efect analgezic și este folosit cu succes în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, având și efect expectorant și anti-inflamator.

Uleiul de lămâie verde (lime)lime

Specialiștii în medicină alternativă îl recomandă ca antidepresiv și pentru curățarea rănilor emoționale, dar uleiul de lămâie verde este și un antibiotic natural foarte puternic – cu efect antibacterian, antiseptic și antiviral.

foto Shutterstock

 

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Feminin