6 metode simple care îţi garantează că nu faci vergeturi în timpul sarcinii

Vergeturile sunt nişte cicatrici, având aspectul unor dungi uşor încrustate în suprafaţa epidermei, produse din cauza unei presiuni exercitate asupra pielii. Acestea apar frecvent în sarcină, cam peste 90% dintre gravide având de-a face cu ele.

 

 

 

Vergeturile în sarcină apar în general după luna a şasea, odată cu creşterea semnificativă a greutăţii corporale şi cu creşterea burticii. Se prezintă sub forma unor dungi roşii care se accentuează în timpul duşului.

 Posibili factori care influenţează apariţia vergeturilor

  • creşterea rapidă în greutate
  • sarcină multiplă
  • un făt cu greutate mare
  • lichid amniotic în exces

Trucuri antivergeturi

Nu există metode garantate care să ţină vergeturile departe de pielea ta cu o eficienţă de 100%. Însă, important este să nu acumulezi mai multe kilograme în sarcina decât îţi recomandă medicul, iar respectivele kilograme să fie acumulate treptat şi nu brusc.

Hidratarea joacă un rol important în lupta cu vergeturile. Chiar dacă înainte nu consumai suficiente lichide, hidratarea în timpul sarcinii este necesară .Hidratarea suficientă prezintă beneficii la nivelul pielii, previne uscarea acesteia şi îi menţine elasticitatea.

Dietă sănătoasă – Mănâncă multe fructe şi legume, bogate în vitamina C şi E, zinc şi siliciu.

Uleiul de măsline este un aliat puternic în lupta cu vergeturile, mai ales dacă se foloseşte cu regularitate. Încălzeşte puţin ulei de măsline (cât să suporţi pe piele), masează cu grijă pielea, apoi înfăşoară-te cu folie alimentară timp de 20 de minute. Dupa aceasta, intră în duş pentru a scăpa de pielea încărcată de celulele moarte.

Secretul Ginei Brooke – make-up artistul Madonnei

Când am fost însărcinată aveam burtica destul de mare. Toate femeile din familia mea au avut vergeturi în urma sarcinii. Şi însărcinată fiind l-am intrebat pe Anthony ( Anthony McMahon – fondator Intraceuticals) cum aş putea prevenii apariţia vergeturilor şi el mi-a recomandat aplicarea cremei pe baza de acid hialuronic. Am aplicat-o cu conştiinciozitate şi nu mi-a rămas nici o vergetură'.

Masajul cu creme antivergeturi

Poţi  folosi creme antivergeturi, însă mare atenţie, acestea trebuie să fie special concepute pentru femeile însărcinate.

Pe lângă hidratarea pielii, trebuie să ai grija să nu ignori nici mişcarea fizică. Orice exerciţiu pe care îl poti face în siguranţă este benefic atât pentru tine, cât şi pentru bebeluşul tău.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire