6 moduri în care bărbații își rănesc soțiile (fără să vrea)

Psihologii care au cupluri în terapie spun că rareori trece o săptămână fără ca un bărbat să nu facă sau să nu spună ceva care o rănește pe soția lui. Nu vorbim aici despre violența domestică, ci despre multele și micile (marile) lucruri care le rănesc pe femei și pe care rareori partenerii le conștientizează.

 

Te critică des (și nu neapărat direct)

Tu te pregătești sufletește să probezi costumul de baie, pentru că urmează să plecați într-o vacanță, iar el trece pe lângă tine, te ciupește drăgăstos în zona taliei și remarcă nevinovat (?) – 'Ar trebui să avem grijă ce mâncăm la italienii ăștia: pastele îngrașă tare!' Traducerea ta: 'Ești grasă și urâtă'.

Dacă în săptămâna următoare îl anunți că te vei duce la sală, este posibil să te trezești cu o remarcă de genul – 'De ce, pufuleț (pisicuța, iubi sau cum te mai alintă el), te-ai plictisit de campionatul de shopping și vrei să devii campioană la fitness sau ceva?' Spusă, firește, pe un ton glumeț, care ție nu îți pică bine..

 

Nu acordă atenție ideilor tale

Un vechi banc spunea 'Când un bărbat deschide portiera mașinii pentru o femeie, una dintre cele două e nouă'. Un sâmbure de adevăr există aici. După câțiva ani de relație, pare că singura cale de a-i capta interesul este să te transformi în televizor…O femeie este profund afectată de lipsa de atenție a soțului, pe care o traduce prin lipsă de interes pentru problemele ei. Pentru mulți bărbați însă, uitatul la televizor este o modalitate de decompresie, după o zi grea.

 

Încearcă să-ți explice care e problema, în loc să te sprijine

Tu aștepți de la ei să te asculte, să te înțeleagă, să te consoloze, iar el nu se poate transforma în cea mai bună prietenă a ta. Bărbații, ne liniștesc psihologii, sunt mai orientați către rezolvarea problemei. Dacă te plângi soțului, chiar dacă tu ai nevoie doar de un umăr, el trece la rezolvarea misiunii – găsirea soluției. Traducerea ta? Nu mă înțelege, nu mă sprijină.

 

Nu te ajută la treburile caseiranesc sotiile lenes

O colegă mi-a povestit odată cu titlu de anecdotă un comportament din familia ei, care m-a pus pe gânduri. Părinții ei au lucrat toată viața în același loc de muncă. Plecau amândoi împreună de acasă, se întorceau la aceeași oră de la birou. În momentul în care intrau pe ușă, tatăl ei întreba plin de reproș: 'Mi-e foame. N-ai pregătit și tu ceva de mâncare?'. Asta deși fusese împreună cu soția lui minut de minut, din momentul în care ieșiseră împreună din casă. Cei mai mulți dintre bărbați cred sincer că responsabilitatea lor se termină în momentul în care au intrat pe ușă, după birou. Pentru că marea lor misiune este să aducă bani în casă. Reminiscență din vremurile în care venitul bărbatului era singurul din casă. Sau efect al creșterii de către o mamă-cloșcă…

 

Îi preferă pe alții întotdeauna

Sau cel puțin așa pare. În timp ce tu ai vrea să petreceți mai mult timp împreună, el face ce face și vrea să iasă cu băieții. Există multe motive pentru care face asta, dar nu toate se traduc prin 'nu-i mai pasă de mine'.

 

Nu (mai) e romantic

E uimitor cum bărbatul care presăra petale de trandafiri pe pat uită acum și de ziua ta de naștere…Traducerea ta? Relația noastră nu-l mai interesează, s-a plictisit de mine/noi. Deși, desigur, poate fi și acesta un adevăr în spatele lipsei de romantism, de cele mai multe ori este vorba despre faptul că nu mai are nevoie să facă demersurile pentru a cuceri. La urma urmei, nici tu nu-ți pui rochii de seară prin casă, ci te arunci în cel mai confortabil trening, nu?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie