6 trucuri pentru curățenia de Paște

Miel, drob, ciorbe – cine mai are timp să facă și curățenie înainte de venirea musafirilor??  Dacă te gândești cu groază la operațiunea Casa Lună, următoarele trucuri îți vor fi, poate,  de folos când faci curățenia de Paște.

Oglinzile

Dacă ai rămas fără soluție pentru curățat geamurile, poți improviza. Cu ziare sau prosoape de hârtie și ceva oțet ai rezolvat problema. Oțetul – din acela ieftin și în niciun caz balsamic (se înțelege) – curăță mult mai bine geamurile și mai repede, fără să lase dâre. Ai grijă însă să faci operațiunea asta cu cel puțin o zi înainte să vină musafirii, și să aeristești, ca să nu-ți miroasă casa ca o salată.

 

Farfuriile

Acesta e un mister pe care nu am reușit să-l decifrăm: cum se face că într-o casă în care suntem doar 3 oameni se adună un munte de farfurii în fiecare zi? O prietenă a cronometrat: spală farfurii (și conexe) cam o oră și jumătate pe zi! Cum poti trișa?: după ce ai mâncat, dacă nu ai chef imediat să speli farfuria, măcar clătește-o. Resturile de mâncare vor fi îndepărtate și nu te vei mai chinui ulterior să freci cu buretele.

 

Cuptorul

dă cu un spray de curățare peste el și lasă-l la 'dospit' până a doua zi, când îl ștergi cu o cârpă umedă, fără a trebui să freci.

 

Cuptorul cu microunde

Umple o cană cu apă și pune-o la cea mai mare temperatură pentru câteva minute. Aburul făcut desprinde orice urmă de mâncare lipită de pereții cuptorului. După ce s-a răcit, treci doar cu o cârpă peste, pentru a aduna resturile deja desprinse.

 

Frigiderul 

Aruncă întâi mâncarea stricată. Începe curățenia de sus în jos, folosing bicardonat de sodiu și apă – care curăță perfect, nu lasă miros chimic în frigider și nu interacționează cu alimentele.

 

Baia

Folosește ulei de lămâie (pe care îl găsești în magazinele naturiste) pentru a curăța faianța și gresia și a împiedica formarea mucegaiului. Este chiar mai eficient decât produsele anti-mucegai și scapi de înțepătorul miros de clor. De piatra care s-a adunat pe duș poți scăpa băgând capulul dușului într-un lighean în care dizolvi o pastilă pentru plăcile dentare sau pui oțet. Robinetele strălucesc dacă le dai cu alcool medicinal.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie