7 activități distractive pentru întreaga familie

Uneori poate fi o provocare să-ți gestionezi toate activitățile astfel încât să-ți rămână suficient timp pe care să îl petreci alături de familie. Pe lângă această planificare a tuturor responsabilităților, ai nevoie și de inspirație pentru a găsi câteva activități distractive prin care cei mici să învețe, dar și să se bucure, iar astfel să petreceți timp de calitate împreună. 

Îți prezentăm în continuare câteva activități distractive pe care să le poți face cu familia, în special, împreună cu cei mici, astfel încât aceștia să aibă parte de momente de neuitat. 

  1. Lecturi pline de aventuri

Avantajele pe care lectura le are în ceea ce privește dezvoltarea copiilor au fost dovedite prin numeroase studii științifice, astfel că este recomandat să îi introduci pe cei mici în lumea magică a lecturii încă de la o vârstă fragedă. Pentru zile pline de aventuri și distracție, puteți citi împreună cărți pentru copii, care pot fi atât povești clasice, cât și povești cu personajele preferate ale micuților. Pe lângă lectura cărților preferate, poți cere copiilor să creeze un desen inspirat de poveștile pe care le-au citit. Creează și alte activități care să aibă la bază lectura ori poveștile sau personajele preferate, de exemplu: scenete, recitarea unui pasaj, rezumatul lecturii, un proiect Do It Yourself inspirat din poveste etc.

  1.  Căutarea de comori

Poți profita de această activitate pentru a le oferi copiilor cadourile pentru sărbătorile care se apropie, ori doar pentru a le face o mică surpriză. Această activitate este potrivită și pentru adolescenți, mai ales că o poți muta și în exteriorul casei, de exemplu la o rudă ori la o cunoștință. Prin căutarea unei comori, le poți oferi celor mici fie cărți adolescentine, fie o bijuterie, un joc video ori un cadou pe care și l-au dorit de mult timp. În acest fel, surpriza și emoțiile vor fi mult mai intense, ceea ce vă va determina să vă apropiați și mai mult. 

  1. Jocuri de cultură generală

Această activitate este ideală atunci când vrei ca cei mici să-și consolideze cultura generală cu ajutorul noțiunilor despre lumea înconjurătoare și univers. Pentru această activitate, ai nevoie de niște cartonașe sub formă de cărți de joc pe care să scrii împreună cu cel mic întrebările pe care acesta le are, iar pe verso să îi notezi răspunsurile pe care le poți găsi în diferite enciclopedii pentru copii. La sfârșitul jocului puteți citi cartea împreună pentru a descoperi noi întrebări pe care să le adăugați jocului de cultură generală. 

  1. Construcții din piese Lego

Ce mod mai bun să îți lași imaginația să se exprime decât cu ajutorul unor creații din piese Lego? Când construiesc diferite piese cei mici îți dezvoltă motricitatea, dar și imaginația. La sfârșitul acestei activități, poți fotografia modelele construite cu ajutorul pieselor și chiar să rogi alți membri ai familiei să le voteze pe cele mai reușite. Însă, fiecare participant la această activitate va fi premiat, astfel încât toată lumea să fie fericită. 

  1. Proiecte hand-made originale

Cu ajutorul acestei activități, îi poți învăța pe cei mici și despre importanța reciclării. În acest sens, materialele pe care le reciclați în mod normal pot fi folosite pentru a crea diverse proiecte hand made. Te poți inspira și din modelele existente online și, de asemenea, poți căuta și alte activități de lucru manual pe care să le faci împreună cu copiii.

  1. Gătiți un desert împreună

Nimic nu bucură mai mult un copil decât savurarea unui desert. Pentru ca cel mic să deprindă anumite abilități privind activitățile casnice, poți să îl rogi să ți se alăture când pregătești desertul său preferat. Este recomandat ca cel mic să fie implicat și în treburile casnice, în funcție de vârsta lui, iar pregătirea unui desert este o modalitate ca el să observe rezultatul efortului depus. 

  1. Jocuri de societate

Disponibile pentru toate vârstele, jocurile de societate vă vor oferi o distracție garantată. Pentru copiii mai mari, poți alege ca joc de societate șahul, damele ori jocul Go, acestea fiind foarte benefice pentru dezvoltarea inteligenței și a gândirii analitice. Aceste jocuri nu numai că vă ajută să petreceți timp împreună, dar vă solicita și mintea într-un mod relaxant. 

Alege din activitățile enumerate mai sus pe cele care îți plac cel mai mult și, împreună cu cel mic, stabilește un program pentru următoarea ta zi liberă, astfel încât să alungați plictiseala și să vă distrați împreună. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse
Buton