7 adevăruri despre gemeni

Nu e deloc ușor să crești un copil și asta o știe orice mamă. Când ai gemeni însă, lucrurile sunt chiar mai complicate.

Mama a doi băieți băieți adoptați susține că a ajuns la câteva concluzii după ce a intrat în rolul de mamă de gemeni și îi este foarte clar că zicalele potrivit cărora 'așa cum crește unul, cresc doi' sau 'doi la preț de unul' nu au nicio legătură cu realitatea.

Împărțitul este opțional

Chiar dacă toată lumea susține că este bine ca micuții să împartă, eu am învățat de asemenea că este foarte important să am liniște în casă și să evit orice conflict între copiii mei.

Am realizat că nu întotdeauna este indicat să le ceri copiilor să împartă. Desigur, se întâmplă ca acest lucru să funcționeze câteodată, dar foarte rar. Și pe deoparte chiar pot să înțeleg. Nici mie nu-mi face prea mare plăcere să împart lucrurile mele cu altcineva.

Sunt de acord, este bine să-i învățăm să împartă, dar nu mi se pare o tragedie dacă fiecare are o jucărie numai a lui.

Nu-i poți iubi la fel

Dacă ești mama a mai mult de un omuleț, cu siguranță ai un favorit, fie că recunoști asta sau nu. Ei se schimbă pe zi ce trece și locul copilului preferat este luat alternativ ba de unul, ba de celălalt. Sunt momente în care nici nu-i placi la fel, cu atât mai puțin să-i iubești la fel. Cu toatea astea, iubirea pe care le-o vei arăta va fi egală, chiar dacă unul dintre ei îți aruncă o construcție lego în cap.

Hainele identice nu sunt obligatorii

Chiar dacă sunt multe mame care țin la ideea de individualitate, se întâmplă de multe ori să-i îmbraci la fel. Poate și pentru că primești o mulțime de hăinuțe identice cadou.

Mie una îmi place să-i îmbrac la fel, dar de multe ori poartă ce se nimerește sau ce au curat în acel moment și nu am nicio problemă cu asta.

'Vor fi cei mai buni prieteni pe viață'. Da, sigur…

Sunt foarte buni prieteni jumătate din timp. În cealalată jumătate sunt cei mai mari inamici. Fie că sunt în război sau în pace, fiii mei sunt pierduți unul fără celălalt. Și da, fiecare dintre ei simte lipsa celuilalt, dar mai degrabă pentru că se gândește că fratele lui are parte, în acest timp, de ceva mai bun decât el.

Mă gândesc de pe acum cum va fi când vor fi adolescenți. Cred că sufrageria noastră se va transforma într-un ring de lupte.

Competiția este o realitate

Am pierdut ore întregi încercând să mediez certuri între ei din cauza culorii vitaminelor, asta pentru că amândoi o voiau pe cea galbenă. Sau pentru că vacile merg pe partea de stradă pe care se află fereasta mașinii la care stă unul dintre ei, nu și pe cealaltă. Lucruri pe care eu nu le pot controla.

Confuzia este inevitabilă

Băieții mei seamănă foarte mult. Desigur, eu știu clar cu care dintre ei stau de vorbă, însă mi se întâmplă zilnic să-l strig pe unul dintre ei pe numele celuilalt. De multe ori îi zic 'tu, copile' și evit să mai greșesc.

Chiar dacă ei sunt doi, tu tot una singură ești

Ei sunt doi, dar asta nu înseamnă că tu vei de două ori mai eficientă la pregătitul gustărilor, la spălatul rufelor sau la schimbatul scutecelor. Pot spune că sunt sclava gătitului și a schimbatului scutecelor. Dacă în mod surprinzător găsesc o activitate care ar putea să-i țină locului, cu siguranță va fi pe placul doar a unuia dintre ei.

Să fii părinte de gemeni este o cursă sălbatică și am învățat să nu mai am atâtea așteptări, ci să las lucrurile să vină de la sine. Încerc să mă bucur de fiecare moment de nebunie pentru că știu cât de repede vor crește.

Sursa: babble.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau