7 idei simple de a face economie cu lucrurile de care are nevoie copilul fara a face rabat la calitate

Fie ca esti proaspata mamica sau puiul tau are cativa ani, cheltuielile venite la pachet sunt de multe ori subestimate.

In cazul în care nu esti perfectionista si nu ai listele cu lucrurile lui sau ei calculate minutios (des preocupati de bunastarea copilului multi dintre noi nu calculeaza la sange orice jucarie), mai jos este o lista de sugestii pentru a face economii chiar si atunci cand numarul membrilor familiei a crescut:

Asigura-te ca iei scutecele la cel mai bun pret

Un lucru cert este ca vei avea nevoie de scutece (refolosibile sau de unica folosinta) pentru cativa ani. Uita-te la ofertele supermarketurilor din orasul tau, compara preturile  si alege-l pe cel care este cel mai prietenos cu buzunarul tau.

Fa economie de bani si timp cumparand online

Fie ca esti abonata la newslettere (sunt primele locuri in care apar reducerile) sau verifici site-urile de cumparaturi online de cateva ori pe saptamana, alegerea produselor pentru copilul tau de pe un astfel de site poate sa te faca sa uiti de multe batai de cap. Sunt site-uri dedicate care fac zilnic reduceri atat la astfel de jucarii cat si la produse de ingrijire. Fie ca e vorba de animalutele din plus, de jocurile educative sau de cele electronice, vei avea la dispozitie o gama larga din care sa alegi cele mai potrivite jucarii pentru micutul tau.

Alege produsele multifunctionale

Patuturile de bebelusi care devin paturi pentru copilul tau odata ce a mai crescut sau scaunele de masina care se transforma intr-un mod de transport atunci cand iesi cu el in parc. Acestea sunt doar cateva dintre metodele de a economisi alegand produsele 2 in 1. Cerceteaza zonele bebe din marile magazine pentru alte obiecte asemanatoare.

Prepara mancarea pentru bebelus

Incepand cu varsta de 6 luni, copilul tau poate trece pe mancare ceva mai solida. In loc de a-i luat iaurturi cu fructe din comert sau mancare pasata la conserva, prepara-i tu ceva delicios. Paseaza fructe sau legume (daca vrei sa castigi timp foloseste un blender) in combinatiile de sezon, astfel avand garantia ca puiul tau are o alimentatie sanatoasa si ca nu ii lipsesc nutrientii de care are atata nevoie in procesul de crestere. Lasa-te inspirata din multitudinea de retete de pe internet, daca nu mai ai idee ce sa ii prepari saptamana viitoare.

Imprumuta de la cea mai buna prietena

Ai nevoie de un patut nou pentru copilul tau insa mai e mult pana la salariu? Iar prietena ta cea mai buna are copiii la gradinita? Roag-o sa ti-l imprumute pe al ei. Nu va avea cum sa te refuze, pentru ca oricum nu are ce face cu el.

Imparte-ti produsele de ingrijire cu micutul tau

Sapunurile, sampoanele si lotiunile hidratante pentru copii te pot face sa vrei sa lasi portofelul acasa in zilele in care trebuie sa treci pe langa vreun magazin. Imparte produsele tale cu copilul tau! Alege sampoane si lotiuni fara miros pentru piele sensibila si bucura-te de banii pe care ii poti economisi in acest fel in fiecare luna.

Vinde hainele mici si accesoriile pe care nu le mai folosesti

Copiii cresc incredibil de repede si, de cele mai multe ori, nu apuca sa pirate tot ce ii cumperi. Hainele i-au ramas mici si nu mai are nevoie de scaun special la masa sau de carucior. Poti face rost de bani, vanzandu-le online. Tot ceea ce ai de facut este sa faci cateva fotografii in lumina naturala si sa scrii o scurta descriere pentru fiecare in parte. Astfel vei regreta ca renunti la lucrurile folosite de puiul tau si in acelasi timp iti aduci un plus in portofel.

Care idee iti surade cel mai mult?

Sursa foto: Unsplash


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul