7 lucruri pe care nu le știai despre lavandă

Știi că miroase frumos, că te ajută să scapi de insomnii și că parfumează minunat o încăpere. Dar lavanda are o mulțime de alte mistere de dezvăluit. Uite câteva lucruri pe care nu le știai despre lavandă.

Remediu anti-mătreață

Uleiul esențial de lavandă este un foarte eficient remediu anti-mtreață. Amestecă 15 picături de ulei de lavandă cu 2 linguri de ulei de măsline sau migdale (presat la rece). Încălzește-l 1 minut și apoi masează bine pielea capului cu acest amestec. Acoperă părul cu un prosop timp de o oră și apoi șamponează părul și clătește-l bine. Repetă tratamentul o dată pe săptămână, timp de o lună.

Antiinflamator

Uleiul esențial de lavandă este puternic antiinflamator și reduce senzația de mâncările, roșeața sau edemele. Pune un strop de ulei direct pe piele și masează ușor zona. În 15 minute ar trebui să își facă efectul.

Împotriva acneei

Inhibă înmulțirea bacteriilor care cauzează apariția acneei, ajută la reglarea excesului de sebum și cicatrizează rănile cauzate de erupțiile acneice. Adaugă puțin ulei esențial de lavandă în cremele tale de față.

Vindecă cistita

Reduce inflamațiile, vindecă cistita, stimulează producerea de urină și curățarea rinichilor, restabilește echilibrul hormonal din 'zonă' și scapă de durerile asociate cu infecțiile urinare sau crampele menstruale.

În caz de laringită și amigdalită

O mulțime de probleme asociate cu infecțiile respiratorii sunt tratate cu ajutorul uleiului esențial de lavandă – sinuzita, bronțita, tusea, laringita, amigdalita, astmul. Uleiul se folosește ca atare, pentru masarea pieptului, gâtului și spatelui sau sub formă de vapori/inhalații. Uleiul de lavandă este un expectorant natural foarte bun și stimulează eliminarea secrețiilor purulente, grăbind vindecarea.

 

Tulburări digestive

Stimulează producția sucurilor gastrice și activitatea bilei, ajută la tratarea indigestiilor, te scapă de flatulență, episoade de vomă și diaree, asociate cu probleme digestive, stimulează tranzitul intestinal

Împotriva cancerului

În combinație cu alte uleiuri esențiale, uleiul de lavandă are proprietăți remarcabile în prevenirea și tratarea cancerului, arată studii conduse, deocamdată, pe șoareci. Cercetătorii studiază încă efectele anticancencerigene ale uleiului de lavandă și sunt optimiști cu privire la eficiența uleiului de lavandă ca remediu împotriva cancerului.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin