7 remedii naturale care scad febra

Nu e nevoie să te îndopi cu medicamente, natura a pregătit cele mai bune remedii care scad febra repede și ajută organismul să lupte cu infecțiile care o cauzează.

Frunze de dafin

Se pun 4-5 frunze de dafin și coaja rasă de la o portocală într-un litru de apă. Se lasă la macerat timp de 4 ore după care se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize. Preparatul scade febra, elimină și durerile de cap asociate cu gripa și ajută la refacerea organismului.

Zeamă de varză murată

Se bea câte un pahar de moare de varză pe tomacul gol, de 3-4 ori pe zi – zeama de la varza murată reglează temperatura corpului și scade febra, crește rezistența organismului la infecții și întărește imunitatea.

Brânză de vaci

Se amestecă 2 linguri de brânză de vaci cu o lingură de lapte și un sfert de linguriță de oțet, până se obține o pastă groasă. Se întinde pasta pe frunte, se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.

Fiertura de mei

Se pun 2 linguri de mei la un litru de apă și se lasă să fiarbă. Fiertura de mei, băută cât de cald se poate, scade febra.

Cimbruscad febra

Se diluează o linguriță de ulei de cimbru în ulei de măsline și se masează bine pielea – cimbrul este un antiseptic puternic, elimină toxinele și reglează circulația. Cimbrul este folosit cu succes în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, dar și intestinale.

Piper

Pune un vârf de cuțit de pulbere de piper într-un ceai pe care îl bei cât mai cald – febra scade imediat. Preparatul NU se recomandă și copiilor!

Scorțișoară

Pune un băț de scorțișoară sau o linguriță de pulbere într-o cană peste care torni apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute și bea infuzia (după ce o strecori) cât de caldă.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin