7 sfaturi pe care orice femeie insarcinata trebuie sa le citeasca

Cele 9 luni de sarcina sunt o experienta minunata pentru fiecare femeie in parte, insa lucrurile nu sunt intotdeauna roz si pot aparea situatii ce creaza discomfort. Iata 7 sfaturi pe care orice femeie insarcinata trebuie sa le citeasca, mai ales cele care sunt la prima sarcina si care nu stiu exact la ce sa se astepte.

Hidrateaza-ti pielea cu ulei

Probabil ai auzit deja de la celelalte mamici cat este de importanta hidratarea pielii de pe burtica in timpul sarcinii. Ce este insa posibil sa nu stii e ca nu doar burta trebuie rasfatata cu ulei hranitor, ci si soldurile si coapsele, deoarece si acestea se extind in perioada sarcinii.
Foloseste un ulei hidratant cat mai natural si cu beneficii pentru piele, precum cel de cocos sau uleiul de masline, si maseaza pielea de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Evita constipatia

Nu astepta ca aceasta problema sa apara, caci de la constipatie pana la hemoroizi, in perioada sarcinii nu e decat un pas. Previne constipatia incluzand in alimentatie produse bogate in fibre, ce stimuleaza tranzitul intestinal si te ajuta sa mergi regulat la baie.

Nu te scarpina

Pe masura ce burtica iti creste in volum, pielea se intinde, devine mai sensibila si vor aparea si mancarimile. Rezista tentatiei de a te scarpina, caci acest lucru duce la aparitia vergeturilor. In schimb, de cate ori te deranjeaza mancarimile de pe burtica, maseaza pielea delicat cu putin ulei.

Consuma alimente bogate in calciu si vitamina D

Probabil stii deja ca fatul consuma multi din nutrientii mamei, iar calciul este una din principalele resurse de care are nevoie.
Cauta sa iti iei calciul din surse naturale, precum produsele lactate, in special iaurtul grecesc.

Acorda timp momentelor intime

Putine mamici iti spun asta, insa toate ajung sa constate pe propria piele: odata ce bebelusul s-a nascut, momentele voastre intime vor fi inexistente la inceput si rare ulterior. Profita de timpul in care te simti bine si acorda timp relatiei voastre, deoarece ulterior oboseala si agitatia vor lasa foarte putin timp pentru voi doi.

Odihneste-te cat mai bine

Din acelasi considerent ar trebui sa profiti de timp sa te si odihnesti si sa te relaxezi. Nu e neaparat ca puiul tau sa nu doarma in timpul noptii, insa mai ales la inceput stii sigur ca te vei trezi periodic pentru alaptari. Asadar dormi mai mult decat ai face-o in mod normal si relaxeaza-te pentru a iti pregati organismul pentru perioada urmatoare.

Fa cat mai multe poze

Poate acum nu te simti bine, iti este greata si te simti lipsita de vlaga, insa sa stii ca va veni un moment in care te vei gandi cu drag la aceasta perioada. Daca nu faci macar cateva poze in timpul sarcinii, cel mai probabil vei regreta ca nu vei avea o amintire din perioada in care cel mic crestea in burtica.
In plus, gandeste-te ca vei putea sa ii arati copilului tau momente inedite, de dinainte de a se naste, pe care si tu iti doresti ca parintii tai sa le fi capturat intr-o imagine, daca ar fi avut posibilitatea.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire