7 strategii pentru a îndulci o ceartă

Nu există cuplu care nu se ceartă. În definitiv, dacă nu ne certăm, nici nu prea avem motive de o „dulce împăcare…

În primul rând, o relație sănătoasă se bazează pe rezolvarea conflictelor, și important este modul în care ne certăm.

Exprimă-te clar

Acuzațiile vagi nu aduc decât resentimente. Exprimă-ți concret nemulțumirile, iar partenerul tău va înțelege ce te-a deranjat și poate va încerca să schimbe ceva. Important este să conștientizezi faptul că o ceartă nu este un concurs cu câștigători și învinși.

Ascultă-l și pe celălalt

După ce ai spus tot ce ai avut pe suflet, așteaptă să îți spună și el punctul lui de vedere. Nu-l întrerupe, ci ascultă-l cu atenție și pune întrebări pentru a-l înțelege mai bine.

Nu trage concluzii

Nu trage concluzii cu voce tare, pentru că acest lucru îl va deranja. Dacă îl întrebi despre problemele pe care le aveți și despre punctul lui de vedere în privința acestora, va deveni mult mai calm. De multe ori, această strategie da cele mai bune roade.

Nu ridica tonul

E bărbat, iar orgoliul masculin trebuie „mângâiat. Se va enerva și mai tare dacă țipi mai tare ca el. Bărbații răspund mult mai bine la o abordare logică a situației decât la una agresivă.

Atenție și la gesturi și poziția corporală. Chiar dacă reușești să-ți stăpânești vocea, corpul tău poate fi într-o poziție agresivă.

Fără jigniri!

Nu folosi apelative jignitoare atunci când te cerți. Dacă s-a întâmplat să nu te poți abține, cere-ți scuze.

Nu îi întoarce spatele!

Pentru a rezolva mai ușor conflictul, uită-te în ochii lui. Certurile fac parte din viața de cuplu și nu trebuie să fiți reci unul cu celălalt dacă aveți o mică neînțelegere. Va fi mai ușor să găsiți o soluție, dacă nu lăsați răceala să vă cuprindă.

Învață să îți ceri scuze

În loc să spunem că ne pare rău, inventăm pretexte, dăm vina pe altcineva sau pornim contraatacul. Greșit!

Este important să conștientizezi că ai greșit, să-ți recunoști greșelile și să ceri iertare pentru ele. Părerea de rău îl va face să-și vadă și partea lui de vină.

 

Text: Iulia Sandu


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din mama și tata