8 aspecte legate de trusoul de botez, pe care trebuie să le ştii

Botezul este un eveniment unic din viaţa copilului tău. Este prima lui ceremonie, iar părinţii obişnuiesc să organizeze o petrecere care urmează după momentul religios.

Botezul este un eveniment unic din viaţa copilului tău. Este prima lui ceremonie, iar părinţii obişnuiesc să organizeze o petrecere care urmează după momentul religios. Astfel, copilul o să fie înconjurat de către cei mai importanţi oameni din viaţa lui şi a rudelor lui. O să existe câteva persoane care sunt nelipsite din cadrul acestei ceremonii. Naşii sunt permanent alături de copil în momentul botezului, ei devenind părinţii spirituali ai bebeluşului. Adeseori stau bunicii şi părinţii lângă copil, în clipele importante ale botezului. La orice biserică sunt cerute anumite elemente care definesc acest ritual. Printre acestea se află lumânările şi obiectele care stau în trusoul de botez. Iată 8 aspecte legate de trusoul de botez pe care trebuie să le cunoşti:

1. Este important să cumperi un trusou de botez simplu dacă vrei să ai la îndemână orice ai avea nevoie pentru momentul unic al bebeluşului tău

Trusoul de botez îţi oferă într-un singur pachet tot ceea ce este necesar pentru botez. Astfel nu există posibilitatea să nu ai la îndemână un obiect de care ai avea nevoie în timpul ritualului realizat de către preot. Poţi comanda un trusou care să fie cu piesele semnificative şi te poţi bucura de siguranţa că ceremonia se va desfăşura conform planului tău.

2. Un trusou de botez simplu este potrivit pentru un botez care are decoraţiuni albe, elegante, cu linii clasice

Poţi cumpăra un trusou botez simplu atunci când ai decoraţiunile pentru petrecere şi pentru zona de biserică cu nuanţe deschise, cu linii clasice. Vei putea alege un astfel de trusou alb sau cu o singură nuanţă potrivită pentru ce ai decis să fie aspectul general al localului unde se ţine petrecerea. Lumânările şi florile alese pentru biserică pot să aibă aceeaşi temă. Este bine să existe coeziune şi să alegi să cumperi decoraţiuni, care să fie similare. Astfel o să dai o notă de eleganţă şi simplitate evenimentului construit pentru copilul tău. Vor exista drept mărturie fotografiile pe care le vei face. Acestea vor fi văzute de către copil peste ani şi vor reprezenta un moment unic şi special pentru întreaga familie.

3. Trusoul de botez cuprinde un prosop pentru preot şi un prosop pentru bebeluş

Există trusou cu mai multe piese, însă întotdeauna el cuprinde un prosop pentru preot şi unul pentru bebeluş. Cel care este folosit pentru copil, poate avea adeseori şi o zonă pentru glugă. Bebeluşul este dezbrăcat când este botezat în apa sfinţită şi are nevoie de o formă de a fi îmbrăcat rapid. De aceea prosopul este util şi este parte din setul pe care îl vei găsi pentru a fi cumpărat.

4. Trusoul pentru botez are întotdeauna o sticluţă de mir care este folosită pentru ritualul religios

Trusoul special pentru botez cuprinde oricând şi o sticluţă cu mir. Această sticluţă este folosită negreşit în cadrul ritualului religios şi este prezentă în orice set pe care îl vei cumpăra. Mirul este apreciat pentru mirosul său unic foarte plăcut. Copilul este uns cu mir de către preot şi este binecuvântat cu el.

5. Trusoul tău pentru copilul pe care îl botezi poate să fie cu mai multe sau mai puţine elemente, în funcţie de dorinţele tale

Vei descoperi mai multe tipuri de trusouri pentru botez. Acestea sunt compuse din mai multe sau mai puţine elemente şi sunt utile pentru ritualul bisericesc. Astfel, botezul este momentul special al copilului tău şi este bine să alegi ceea ce consideri că este util. În cadrul unui trusou simplu vei găsi baza de care ai nevoie pentru a duce la îndeplinire botezul, iar în alte tipuri de variante, vei avea parte de elemente în plus.

6. Trusoul se poate cumpăra de către părinţi sau de către naşi

Se pune deseori întrebarea referitoare la persoana care cumpără trusoul pentru botez. Există mai multe păreri, însă de cele mai multe ori se optează pentru naşi. Uneori, există şi posibilitatea de a cumpăra părinţii tot ceea ce este necesar pentru botez, însă adeseori naşii doresc să facă acest gest. Trusoul, alături de lumânări, reprezintă cele mai importante elemente folosite pentru botez. De aceea sunt nelipsite din orice eveniment de acest tip. Părinţii şi naşii vor pregăti împreună tot ceea ce este necesar pentru botez pentru a construi o amintire frumoasă pentru bebeluş şi pentru întreaga familie.

7. Trusoul pentru botez face parte din cele mai importante aspecte ce ţin de obiceiul din cadrul bisericii

Trusoul pentru botez este folosit de către preot şi este cel mai important pentru a putea duce la bun sfârşit ritualul prezent. De aceea este important să alegi trusoul potrivit, care să cuprindă elementele necesare pentru acest moment unic. Poţi avea parte de un trusou botez simplu şi frumos care să fie dăruit de către naşi sau pe care să îl cumperi chiar tu.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial