8 cadouri pe care o mamă le dorește cu adevărat de Crăciun

Nici măcar Crăciunul nu mai este la fel după ce devii părinte. Fericirea este cu atât mai mare după apariția copilului, dar și agitația este pe măsură.

Multe dintre lucrurile de care aveai timp înainte acum rămân nefăcute sau, cu puțin noroc, le facem în grabă. Așadar, după toate eforturile pe care o mamă le depune pentru minunata sărbătoare de Crăciun ar merita și ea să găsească sub brad cadoul pe care și-l dorește

Iată câteva daruri pe care multe mame le-ar dori, măcar de Crăciun:

1.Timp pentru ele

Dacă înainte să devii mamă timpul pentru tine era ceva normal, de la sine înțeles, acum nu mai e deloc așa. Dacă îi oferi unei mame timp și pentru ea de Crăciun va fi cu siguranță recunoscătoare. Fie că e vorba despre câteva ore la spa singură sau cu o prietenă, fie că e vorba de o ieșire la film. Câteodată chiar și statul la baie de una singura ar putea să o bucure. Lăsând gluma la o parte, o idee de cadou este într-adevăr să-i oferi ocazia să facă un lucru care îi place foarte mult și de care nu mai are timp.

Bineînțeles, proaspetele mămici, care au bebeluși abia născuți s-ar putea să nu își dorească totuși să plece de lângă micuții lor. Trebuie avut în vedere acest lucru.

2.Timp să se pregătească

Da, și mamele sunt femei. Și ele ar vrea să aibă timp să se facă și mai frumoase pentru ocazii speciale. Și lor le-ar plăcea să meargă la un salon de înfrumusețare, să facă o baie relaxantă și să aibă timp să se îmbrace frumos și să se machieze.

Numai ea știe că abia reușește să se spele pe păr și rutina ei zilnică se rezumă la schimbat scutece, alăptat, joaca alături de micuț și probabil simte că nu mai are deloc timp să se îngrijească pentru a se simți bine în pielea ei.

3.Somn

Acesta este probabil primul lucru pe lista de Crăciun a oricărui părinte de copil mic. Ei toți speră ca măcar de Crăciun să reușească să se și odihnească. Se roagă ca măcar de Crăciun să fie acea noapte magică în care copilul nu se va trezi deloc. Din păcate, micuților nu le pasă dacă este Crăciun sau nu, ei se vor trezi la fel.

Ar fi un cadou minunat pentru o proaspătă mamă dacă ar avea o noapte întreagă de somn liniștit.

Citește și: Colinde de Crăciun pentru copii | VIDEO

4.Momente liniștite în care să se bucure, fără să facă nimic

Este adevărat că de Crăciun sunt multe momente importante pe care le așteptăm cu nerbdare, cum ar fi despachetatul cadourilor sau masa în familie. Dar mai sunt și alte momente la care o mamă tânjește. Acele momente de liniște în care se poate bucura uitându-se la copil și la încântarea din ochii lui atunci când descoperă ornamentele din brad. De regulă mama nu mai are timp de așa ceva, pentru că ea trebuie să preagătească masa, apoi să strângă mama, apoi să spele vasele, apoi să schimbe scutecul, apoi să hrănească din nou copilul, apoi să-l pună la somn și s-o ia din nou de la capăt.

Mama are nevoie și ea de momente frumoase de Crăciun, așa că ajutorul în această zi ar fi și el un dar minunat.

5.Ceva care să îi amintească cine este

Nu sunt deloc puține mamele care se pierd în acest rol, de mamă. Lipsa somnului, grijile, lipsa timpului și o mulțime de treburi o fac pe mamă să uite de ea și să vadă doar ceea ce are de făcut. Un cadou care să îi amintească de ea, așa cum era înainte să aibă un micuț, ar putea să fie o alegere bună.

Citește și: Povestea lui Moş Crăciun, pe înţelesul copiilor

6.Un cadou făcut de mână

Poate copilul este încă prea mic pentru a-i face un cadou mamei, dar cu siguranță ae aprecia un astfel de dar. O fotografie cu familia, ceva gătit, o felicitare care să conțină conturul mânuței bebelușului sau un altfel de cadou făcut cu dragoste ar bucura-o cu siguranță.

7.Multe fotografii

De regulă mama este cea care stă mai mult în spatele camerei, pentru că ea face pozele. De Crăciun ar putea și ea să se bucure de mute poze cu copilul, cu soțul, cu bradul, cu orice își dorește.

8.Un mulțumesc

Nu e deloc ușor să fii mamă. E o muncă de 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără prea mule pauze, fără vacanțe. Și cum mamele fac eforturi incredibile pentru a crea un Crăciun fericit pentru familia ei, merită din plin un mulțumesc. Ar aprecia și ar bucura-o să știe că toate eforturile ei sunt observate și apreciate.

Sursa:bellybelly.com
Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie