8 lucruri pe care credeam ca le stiu despre sarcina

Unul din lucrurile care m-a surprins in timpul sarcinii a fost cat de gresite au fost asteptarile mele privind sarcina.

Iata 8 lucruri pe care credeam ca le stiu despre sarcina, asta pana chiar am ramas insarcinata.

1. O sa fiu usor sensibila la mirosuri
Nu am fost doar usor sensibila, am capatat capacitatea de miros a unui caine de vanatoare si puteam sa simt morosul coropral al cuiva de la cateva strazi distanta. Unele mirosuri erau mai rele decat altele, insa am fost uimita de cate ma faceau sa imi fie greata instantaneu.

2. O sa am greturi matinale
Greturi „matinale”? Nu stiu cine a inventat acest termen insa probabil ca nu a trecut printr-o sarcina, pentru ca daca ar fi trecut probabil ca le-ar fi numint „greturile matinale sunt doar inceputul”, sau „greturi toata ziua” sau…”sarcina”

3. O sa am schimbari de dispozitie
Credeam ca stiu ce sunt schimbarile de dispozitie inainte de sarcina, dar NU! Schimbarile de dispozitie in sarcina sunt ca sindormul premenstrual insa amplificat si super-amplificat. M-am trezit plangand la o reclama in care aparea un caine, apoi am ras in hotote cu sotul meu despre cat de ridicol a fost de fapt, apoi am plans iar despre lipsa de control pe care o am asupra emotiilor mele si toate astea in decurs de 10 minute.

4. O sa am cateva gaze
Am fost cu adevarat uimita de sunetele si mirosurile care ieseau din corpul meu de gravida si asta este tot ce o sa spun, fara sa intru in detalii ca stiti despre ce vorbesc.

5. O sa ma dau cu crema ca sa nu fac vergeturi
Am folosit toate cremele, lotiunile, uleiurile si untul de cacao pe care le-am gasit, insa vergeturile tot au aparut.

6. O sa imi placa la nebunie sa aleg numele copilului
Chiar mi-a facut placere sa aleg numele copilului, insa nu am fost pregatita pentru toate sugestiile nedorite si nesolicitate pe care le-am primit. Brusc, toata lumea avea o poveste legata de cineva care purta numele pe care le-am ales. Cea mai buna modalitate de a evita aceste situatii este de a tine secret numele copilului pana se naste si este trecut pe certificatul de nastere.

7. O sa imi iubesc burtica de graviduta
La inceput asa a fost, in luna a sasea aveam o burtica dragalasa, insa cand am ajuns in luna a noua, burtica mea nu mai era asa de dragalasa. Nu ma mai puteam apleca, nici macar sa imi leg sireturile si sa nu mai vorbesc despre „toaletare” ca devenise „misiune imposibila”.

8. O sa dorm cat o sa mai am ocazia
Oare cine a pornit aceste zvonuri? Intre burtica enroma, greata constanta, arsurile, durerile de spate si drumurile la toaleta din 20 in 20 de minute, nu am putut deloc sa ma odihnesc.

Sarcina nu a fost asa cum mi-am imaginat-o, nu a fost „stralucitoare”, insa nu am fost pregatita nici pentru marele final, momentul acela in care mi-am tinut copilul pentru prima data in brate si am realizat ca fiecare minut din timpul sarcinii a meritat deplin.

Sursa: scarymommy.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate