9 filme educative pe care să le vezi împreună cu copilul

Ca părinți, cu toții ne dorim să avem și momente de liniște alături de copiii noștri, clipe petrecute frumos împreună.

Un film la care să se uite toată familia este un prilej de a ne relaxa și de a petrece timp împreună cu copiii, care pot învăța astfel o mulțime de lucruri într-un mod plăcut.

Iată nouă filme educative la care se poate uita toată familia și prin intermediul cărora copiii pot primi lecții de viață:

Pinocchio- Indiferent de ce variantă alegem pentru a ne uita alături de copii, este filmul animat prin care micuții pot învăța cu ușurință ce efecte poate avea minciuna și că întotdeauna este mai bine să spui adevărul. Pentru părinți va fi o bucurie să redescopere un film animat din propria copilărie.

Free Willy – „Eliberați-l pe Willy”. Este povestea unei prietenii ieșite din comun dintre un băiețel și o balenă ucigașă. Acțiunea este atrăgătoare pentru copii și le stârnește emoții puternice micuților. Willy este o orcă dintr-un parc acvatic, care trăiește separat de restul familiei. Un singur copil simte suferința balenei și face totul pentru a o elibera.

Finding Nemo – „În căutarea lui Nemo” Este o aventură subacvatică a doi peștișori – Marlin și fiul său Nemo. Aceștia vor fi separați la Marea Bariera de Corali. Micuțul Nemo este capturat și ajunge în acvariul unui dentist și va face tot ce-i stă în putință pentru a-și regăsi tatăl și a fi din nou împreună.

Hoot – „Salvați bufnițele”- Trei copii vor să salveze niște bufnițe puse în pericol de o firmă de construcție. Aceștia plănuiesc să împiedice proiectul adulților și de a salva astfel păsările de la moarte. O lecție importantă despre importanța protejării celorlalte vietăți ale planetei.

Beasts of the Southern Wild – 'Tărâmul visurilor'– Este un film impresionat, nu doar pentru copii, dar și pentru adulți. Pelicula prezintă povestea unei fetițe, Hush Puppy, care trăiește în niște condiții greu de imaginat pentru noi. Este o lecție de viață pentru micuți și nu numai. Copilul va afla astfel că există în lume micuți care nu sunt la fel de norocoși ca el și care sunt foarte curajoși.

Happy Feet 'Mumble, cel mai tare dansator' și Happy Feet 2- Happy Feet 2: 'Mumble dansează din nou' – sunt două comedii a căror acțiune are loc în inima Antarcticii. Cântecele din filme sunt ușor de reținut, iar acțiunea este una importantă, învățându-i pe micuți despre felul cum poluarea afectează Antarctica.

How to train the Dragon- 'Cum să-ți dresezi dragonul' Este un film la care se poate uita toată familia, nu doar cei mici. Copiii vor fi fascinați de acțiunea filmului, dar vor învăța și ce înseamnă o adevărată prietenie.

Wall-E – Filmul, o poveste a ultimului robot de pe Pământ, arată pericolul la care este supusă planeta noastră din cauza gunoiului care ajunge să o acopere. Filmul este unul educativ pentru copii, iar acțiunea este mai captivantă în momentul în care robotul se împrietenește cu EVE, un alt robot care vine pe Pământ pentru a verifica starea mediului.

Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau