9 metode prin care să vă încurajați copilul să fie mai activ

Pe măsură ce copilul crește și trece într-o altă clasă la școală, participarea sa la toate formele de activitate fizică se diminuează semnificativ. Activitatea fizică ar trebui să fie un element frecvent al vieții de familie.

Activitatea fizică este orice mișcare care provoacă respirație grea, dificultăți de respirație, o senzație de căldură și transpirație. Sănătatea și bunăstarea copiilor depind de exerciții fizice. De exemplu, antrenamentul sprijină dezvoltarea și menținerea oaselor, mușchilor și articulațiilor puternice. Activitatea fizică are avantaje pentru organism, dar îmbunătățește și sănătatea mentală și comportamentală a copilului. Promovează stima de sine a copilului, performanța școlară, capacitatea de atenție și comportamentul. De asemenea, le ridică entuziasmul și optimismul. În plus, reduce stresul, disperarea și anxietatea. Atunci când este o componentă a unui sport organizat, poate promova și prietenia și munca în echipă.

  1. Mergeți cu copilul spre școală. Dacă aveți opțiunea, sugerați copiii să mergeți până la școală în loc să iei mașina. Acest lucru îi va încuraja să înceapă fiecare dimineață cu o activitate. Acest lucru este fantastic pentru mediu și reduce traficul în timpul orelor de vârf spre și dinspre școală, dar oferă și copiilor șansa de a se întâlni cu prieteni și este un exercițiu grozav pentru a-i scoate din pat dimineața.
  1. Dezvoltați-vă interesul pentru divertismentul la domiciliu. Puteți crea o activitate bazată pe interesele copilului dumneavoastră în desene sau jocuri video. De exemplu, dacă copilul tău adoră prințesele Disney, de ce să nu colaborezi pentru a scrie o piesă scurtă pe care o poate juca? Trebuie doar să folosiți creativitatea pentru a crea idei alternative care să le distragă atenția de la ecran.
  1. Încurajează responsabilitățile de deținere a animalelor de companie. Dacă aveți un câine, explicați-i copilului ce îi place să facă și ce îl face să ajungă. Aceasta include activități precum mersul pe jos și alergarea după mingi. Aceasta ar putea fi o abordare simplă și îmbucurătoare pentru a-ți scoate copilul afară și pentru a oferi familiei șansa de a petrece timp de calitate împreună.
  1. Faceți exerciții aerobice. Deoarece exercițiile aerobice vă forțează inima și plămânii să muncească mai mult decât ar lucra altfel atunci când nu sunteți la fel de activ, antrenamentele aerobice sunt cruciale pentru a duce un stil de viață activ. Corpul copilului dumneavoastră va putea transporta oxigenul către celulele sale mai eficient, iar acest lucru îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să-și dezvolte rezistența. Copiii trebuie să se angajeze în activități aerobice timp de aproximativ 60 de minute în fiecare zi. Săptămâna aceasta la Pepco, găsiți îmbrăcăminte sportivă potrivită, pentru toata familia! Accesează acum catalog Pepco!
  1. Luați parte la exerciții de creștere musculară. Copiii trebuie să-și întărească mușchii pentru că corpurile lor sunt încă în creștere și depind de punctele lor forte pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice. Vor trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă dacă au mușchi puternici. Cel puțin trei ori pe săptămână ar trebui să fie dedicate acestui tip de antrenament.
  1. Încurajează activitățile de construire a oaselor. Pentru sănătatea și bunăstarea generală a copilului dumneavoastră, oasele puternice sunt esențiale. Copiii care au oase puternice pot crește și deveni mai înalți. Cel puțin trei ori pe săptămână ar trebui să fie dedicate acestui tip de antrenament.
  1. Recunoașteți nevoile copilului. Lipsa de activitate a copilului ar putea fi explicată prin factori psihologici fundamentali în loc de simpla „lene', așa că fiți conștient de aceste posibilități. Aflați de la copilul dumneavoastră dacă există un motiv pentru care au evitat comportamentele dinamice și discutați cu el despre beneficiile de a fi activ în viață.
  1. Creați un program consistent. Dacă încorporați în mod regulat exerciții fizice în programul dvs. săptămânal, copilul dvs. îl va ridica și îl va aplica în propria lor viață. Copilul tău va înțelege că activitatea fizică frecventă este ceva ce li se va cere.
  1. Nu împingeți copilul în ceva ce nu vrea să facă. Decideți să luați măsuri în favoarea dorințelor copilului dvs., mai degrabă decât în favoarea dorințelor dvs. Încearcă să nu-l faci pe copilul tău să facă nimic la care se va opune vehement doar pentru că tu crezi că ar trebui. Ei vor fi doar afectați negativ de acest lucru și, în unele situații, îi poate face chiar mai motivați să continue să-și joace jocurile video.

Copiii nu sunt la fel de încurajați să urmărească sănătatea așa cum au fost cândva din cauza creșterii popularității jocurilor video, a rețelelor sociale și a altor hobby-uri în interior. Există mai multe moduri de a-ți încuraja copilul să fie mai activ din punct de vedere fizic în fiecare zi, dacă nu este atât de ocupat pe cât ai vrea să fie. Acest lucru este crucial pentru copiii care sunt încă în creștere și dezvoltare, așa că dacă credeți că copilul dvs. trebuie să fie mai activ, nu renunțați la ei încă!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial