A castigat lupta cu cancerul cu ajutorul marijuanei medicinale

La scurt timp dupa ce si-a serbat cea de-a 7-a aniversare, Mykayla Comstock, a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica cu celule T, un tip rar si agresiv de cancer al sangelui, care afecteaza sangele si maduva osoasa.

Toate tipurile de canser pornesc din celulele sanguine si dezvolta celule numite limfocite, un tip de celule albe alte sistemului imunitar.

Leucemia limfoblastica invadeaza sangele si se raspandeste in corp si catre celelalte organe precum ficatul, splina si nodulii limfatici, insa nu produce tumori, asa cum fac majoritatea tipurilor de cancer.

Este o forma acuta de leucemie, ceea ce inseamna ca avanseaza foarte repede si fara un tratament corespunzator, poate fi fatala in cateva luni.

Pentru majoritatea, cauza leucemiei acute limfoblastice cu celule T este neconoscuta si din acest motiv nu exista nicio cale de preventie.

Mama lui  Mykayla, povesteste ca a crezut initial ca este o afectiune comuna a copilariei, pentru ca fiica ei avea febra de cateva zile bune si tusea, insa niciodata nu si-a imaginat ca poate fi vorba despre cancer, asa ca diagnosticul a venit ca un soc.

La zece zile dupa diagnosticare, medicul a recomandat chimoterapie. Parintii insa au incris-o pe  Mykayla si la o clinica din Portland pentru a i se permite sa foloseasca marijuana medicinala,  Mykayla devenind astfel, la momentul respectiv, cea mai tanara pacienta din stat care folosea marijuana medicinala.

Mykayla fetita bolnava de cancer in remisieA inceput de indata tratamentul cu ulei de canabos si rezultatele au aparut imediat. Tata lui  Mykayla povesteste ca inainte de inceperea tratamentului fiica lui era foarte bolnava, avea greturi permanent si dureri mari. Era palida, abia daca se ridica din pat, refuza sa manance, era apatica. Apoi dupa ce au inceput administrarea uleiului de canabis s-a inviorat si i-a revenit pofta de mancare.

Tratamentul cu ulei de canabis al lui  Mykayla consta in doua sau trei grame de ulei de canabis pe zi, sub forma de capsule sau uleiuri. Parintii sai sunt de parere ca tratamentul alternativ este unul din motivele pentru care acum  Mykayla este in remisie.

Desi marijuana nu s-a demonstrat a avea proprietati vindecatoare asupra cancerului, cercetatorii sunt de parere ca este posibil. Studiile au aratat ca CBD-ul (cannabidiol), un compus chimic din frunza de canabis, se poate prinde de celulele canceroase impiedicandu-le astfel sa creasca si sa se raspandeasca.

Alte studii au aratat ca THC (tetrahidrocanabinol), o alta substant activa ce intra in componenta canabisului, determina apoptoza sau moartea  celulara programata, un proces prin care celulele declanseaza auto-distrugerea proprie. Asta inseamna ca THC se prinde de celulele canceroase si le distruge inainte ca acestea sa ajunga la maturitate.

Acum, Mykayla in varsta de 10 ani, este de 3 ani in remisie, este sanatoasa si se poate bucura din plin de copilarie.

Surse: nbcrightnow.com; webmd.com
Foto: www.facebook.com/BraveMyKayla
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau