Accesarea unor credite de nevoi personale

În ultima vreme accesarea unui credit de nevoi personale este o practică din ce în ce mai des întâlnită. Dacă nu ai mai accesat până în acest moment un credit de nevoi personale sau dacă deții deja un card de credit și îți dorești să mai accesezi încă unul trebuie să ai în vedere o serie de aspecte. Aceste aspecte te vor ajuta să alegi cea mai bună ofertă de pe piață și în final, să achiți un cost cât mai mic în perioada de rambursare a creditului.

Te întrebi care sunt avantajele pe care aceste credite de nevoi personale ți le pot aduce? Iată câteva dintre ele:

  1. Poți aplica online

În ziua de astăzi poți face o mulțime de lucruri cu ajutorul internetului, iar accesarea unui credit de nevoi personale este unul dintre ele. Dacă ai instalată aplicăția de Internet Banking a băncii unde ai deschis un cont curent, poți obține un împrumut rapid aplicând direct în aplicație.

  1. Primești banii rapid

Spre deosebire de accesarea unui credit imobiliar, creditele de nevoi personale se obțin mai ușor și mult mai repede. Unele bănci îți vor transfera suma cerută chiar în câteva ore, dar totul depinde de instituția bancară la care vei aplica pentru obținerea unui credit de nevoi personale online. Este important să reții că un credit imobiliar se aprobă într-o perioada de 2 săptămâni, pe când un împrumut de nevoi personale se poate obține în doar câteva ore.

  1. Faci ce vrei cu banii obținuți

Știi și tu că un credit imobiliar are un scop precis, și anume: acela de a te ajuta să cumperi o proprietate. Ei bine, creditele de nevoi personale îți permit să folosești suma accesată fără niciun fel de restricție, având opțiunea de a folosi banii pentru a achiziționa orice îți dorești. Cu toate acestea, îți recomandăm să utilizezi suma creditată în mod responsabil, astfel încât să te bucuri de alegerea făcută și pe termen lung. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este suma pentru care aplici. Chiar dacă poți împrumuta o sumă mult mai mare decât ai nevoie, îți recomandăm să nu faci acest lucru, căci în final tot tu va trebui să returnezi întreaga sumă la care se va adăuga și dobânda.

  1. Perioada mică de rambursare

Pentru că tot am făcut referire la creditele imobiliare, este important să știi că perioada de rambursare în cazul acestora poate fi și de 30 de ani; ei bine în cazul unor credite de nevoi personale perioada de rambursare poate ajunge, în cele mai multe cazuri, până la 10 ani.

Dar hai să vedem care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere atunci când aplici pentru un credit de nevoi personale.

Primul lucru pe care trebuie să îl analizezi cu atenție este dobânda pe care banca o percepe. Indiferent de suma dorită, dar și de perioada de rambursare aleasă, trebuie să ne îndreptăm spre un credit cu o dobânda mai mică, astfel încât la final să suportăm un cost mai mic.  Un alt aspect pe care trebuie să îl mai reții este faptul că, în cazul unui credit de nevoi personale, dobânda este mult mai mare decât în cazul unui credit ipotecar. Acest lucru este cauzat, în mare parte, de perioada scurtă de rambursare.

Următorul aspect pe care trebuie să îl analizezi este reprezentat de taxele și comisioanele pe care banca le poate percepe atât în momentul în care aplici pentru obținerea unui împrumut de nevoi personale, dar și pe întreagă perioada de creditare. Cele mai des întâlnite comisioane sunt: comisionul de analiză dosar, comisionul de administrare a creditului, comisionul de rambursare anticipată (atunci când îți dorești să restitui suma creditată mult mai repede decât este menționat în contractul de creditare), un alt comision de care te poți lovi este comisionul de penalizare (acesta se aplică atunci când întârzii cu plata ratelor). Este important să știi că nu toate băncile percep aceste comisioane, căci prezența și nivelul lor diferă de la o instituție bancară la alta.

Nu uită să te informezi și despre modul în care poți opta pentru o refinanțare credit de nevoi personale. Chiar dacă în momentul în care aplici pentru un credit, lucrurile sunt stabile din punct de vedere financiar, nu știi niciodată ce îți poate rezerva viitorul, prin urmare este extrem de important să știi și dacă poți opta pentru o refinanțare a creditului.

Cum accesezi un credit de nevoi personale

  1. Poți aplica pentru un credit de nevoi personale online, prin urmare nu mai este necesar să te deplasezi până la banca. Dar dacă dorești să afli cât mai multe detalii, poți merge încă de la început într-o sucursală.
  2. Nu uită că ofițerul de credite are nevoie de câteva informații din partea ta. Cele mai des întâlnite informații pe care trebuie să le oferi sunt legate de nivelul tău salarial, de creditele pe care le deții în momentul în care aplici, de perioada de rambursare și așa mai departe.
  3. După ce analizezi cu atenție toate informațiile pe care le primești nu îți mai rămâne decât să accepți oferta băncii și să semnezi contractul de creditare. Apoi, poți folosi suma pe care o primești așa cum îți dorești.

Chiar dacă poți accesa simplu și rapid un credit de nevoi personale, îți recomandăm să alegi în mod responsabil atât oferta, cât și modul în care vei cheltui suma primită.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse