Acel lucru pe care orice femeie însărcinată trebuie să-l facă neapărat

Viața noastră se schimbă radical după ce devenim mame. Lucrurile care ni se par absolut banale înainte de a avea un copil, și cărora nu le dăm nici cea mai mică atenție, devin extrem de importante odată cu venirea micuțului pe lume, tocmai pentru că nu le mai putem face. Oricum, nu la fel.

În timpul sarcinii, am avut grijă să fac o mulțime de lucruri înainte să nasc. M-am gândit că nu le voi mai putea face după aceea. Și am avut dreptate. Am ieșit seara în oraș, am dormit până după ora 10, am fost la film. Dar la un lucru nu m-am gândit. Nu aș fi avut cum să știu – spune o mămică.

Dacă ești însărcinată și citești asta, ridică-te chiar acum și ieși pe ușă. Dar chiar acum. Ieși și închide ușa după tine. Ia-ți sau nu portofelul sau telefonul. Nu contează. Doar ieși și întoarce-te peste jumătate de oră.

Te-ai întors? Ok. Pentru că nu vei mai putea face asta din nou prea curând.

Într-o zi când mă bucuram de 'timp pentru mine' și am petrecut 45 de secunde la toaletă mi-am dat seama că nu mai am hârtie igienică. Mi-am amintit că uitasem să cumpăr ultima oară când am fost la cumpărături. Așa că am zis, ce mare lucru, fug repede să iau niște hârtie igienică. Dar trebuie să vă explic ce înseamnă 'fug repede' pentru o proaspătă mămică, în minute:

  • 6 minute: am împachetat repede un scutec, un pachet de șervețele și cele necesare schimbării bebelușului. Nu stăm mult afară, dar am învățat deja că nu e bine să pleci fără ele la tine.
  • 2 minute: m-am spălat pe dinți. Și ce dacă e ora 11 și nu am făcut asta încă? Nu-mi bat capul cu machiajul. Fug să iau niște hârtie de la supermarket.
  • 20 de minute: hrănesc copilul, pentru că a trecut ceva timp de când nu a mâncat și nu vreau să fie morocănos tot drumul.
  • 3 minute: îl țin la regurgitat.
  • 4 minute: îl schimb de haine. Nu de dragul esteticii, dar cât l-am ținut la regurgitat s-a umplut de lapte. Motiv pentru care trebuie să-mi schim și eu bluza.
  • 5 minute: schimb scutecul bebelușului. Nu ai cum să treci peste mirosul pe care îl simți când îi dai hainele jos.
  • 1 minut: verifică vremea. Ținând cont de câte grade sunt cred că trebuie să-i pun o căciuliță.
  • 1 minut: caut căciulița.
  • 4 minute: Așez copilul în scoica pentru mașină.
  • 2 minute: Iau geanta, cheile, geanta cu schimburi și scoica și mă îndrept către ușă.
  • 2 minute: merg la baie. Cu toată agitația asta simy nevoia să merg din nou la baie. Când să merg la baie mi-am amintit scopul acestei ieșiri 'rapide': nu am hârtie igienică.
  • 1 minut: caut un șervețel, un prosop de hârtie la bucătărie, un șervețel de-al copilului, orice. Poate totuși m-aș descurca și fără hârtie igienică?
  • 2 minute: Iau din nou gențile și scoica și de data asta chiar ieșim pe ușă.

Așadar, 53 de minute mai târziu, am 'fugit repede'. Mi-a luat aproape o oră să ies din casă și trebuie avut în vedere că eram tot în pantaloni de trening, teniși și cu părul într-o coadă pe jumătate desfăcută. (Sincer, mi-am dat seama când am ieșit deja că am uitat să-mi dau cu deodorant, dar am refuzat să mă mai întorc).

Care este morala? Niciodată nu m-am gândit cât de ușor îmi era să 'fug repede' oriunde, înainte de a avea un copil. Nu te mai gândi la picioarele umflate și bucură-te de această libertate. Libertatea ca atunci când decizi să ieși să o poți face chiar atunci. Așadar, dacă ești însărcinată gândește-te că în curând va fi cineva care va sta între tine și ușă și nu vei mai putea da o fugă niciunde.

Sursa: popsugar.com
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sarcina