Interviu: ADDA, marturisiri despre depresia postnatala

Celebra cantareata ADDA, a stat de vorba cu noi despre momentele in care s-a confruntat cu depresia postnatala. ADDA, in varsta de 25 de ani, a nascut in octombrie 2016 un baietel, pe nume Alexandru.

Iata ce ne-a marturisit ADDA, despre depresia postnatala

„Perioada in care am fost insarcinata a fost o experienta unica si pe care cuvintele nu o pot descrie la adevarata intensitate. M-am bucurat de fiecare moment si am ramas activa pe plan profesional. Am mers la studio si chiar am avut concerte. Am invatat insa sa fiu mai responsabila, sa nu renunt la orele de odihna si sa am grija sa ma hranesc sanatos. Iar odata cu bebe, cresteam si eu, cu vreo 20 de kg mai exact.

„Am fost pur si simplu coplesita tot felul de sentimente”

Cand l-am adus pe lume pe Alex a fost cel emotionant moment din viata mea. Fiinta care a stat la mine in burtica era acum in bratele mele si zambea. Am fost pur si simplu coplesita tot felul de sentimente, iubire, bucurie, implinire, dar si teama in acelasi timp.

„Te gandesti ca nu are cum sa ti se intample tie”

Auzisem de fenomenul des intalnit al depresiei postnatale, insa nu m-am gandit initial ca voi trece prin asta. Ca orice om, te gandesti ca nu are cum sa ti se intample tie. Cred ca primele semne au aparut chiar dupa nastere doar ca nu am vrut sa trag niste concluzii pripite si am sperat sa fie ceva de moment pe un fond de oboseala si consum emotional foarte mare.

Mi-a fost teama ca nu o sa ma descurc

Mi-am dat seama ca ma confront cu depresia postnatala cand am vazut ca acele stari persistau. In primul rand mi-a fost teama ca nu o sa ma descurc, voiam sa stiu ca Alex este bine si ca va fi mereu bine, ma gandeam cum as reactiona in tot felul de situatii in care el va avea nevoie de mine. Ma intrebam daca ma voi putea descurca, daca voi putea fi ajutorul de care are nevoie pentru a creste frumos. Ma panicam si plangeam mult.

In al doilea rand, a trebuit sa ma obisnuiesc din nou cu mine. Am ramas cu niste kilogram in plus, fata de cum eram eu obisnuita si nu ma regaseam.  Aveam in minte imaginea mea dinainte de sarcina care nu mai coincidea cu cea de dupa si mi-a luat ceva timp sa ma adaptez.

„Cei apropiati, m-au ajutat foarte mult”

Din fericire, cei apropiati, mama si Catalin, m-au ajutat foarte mult. Au fost alaturi de mine in fiecare moment si m-au tratat cu iubire si intelegere. Mi-au dat incredere in mine si am inceput sa imi revin dupa o perioada destul de scurta. In plus, cel mic a avut un rol esential pentru ca am vrut sa ii transmit ganduri si sentimente pozitive, sa se simta in siguranta langa mine.

Mamicilor care se confruta cu depresia postnatala le-as spune sa nu se panicheze si sa aiba rabdare cu ele pentru ceea ce urmeaza este minunat, iar momentele petrecute cu cel mic sunt unice. „


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie