Adevăratul motiv pentru care nu putem scăpa de toate kilogramele acumulate în sarcină

Kilogramele acumulate în sarcină și cum să scăpăm de ele. Acestea sunt două probleme din cauza cărora femeile se frământă destul de mult, chiar dacă, de multe ori, nu vorbesc despre asta.

Indiferent că vorbim despre o viitoare mamă, care se află în trimestrul doi de sarcină, fie că vorbim de o proaspătă mamă, ce tocmai a născut sau despre una care a născut cu luni sau chiar ani în urmă, problema kilogramelor în plus reprezintă o problemă pentru toate.

Chiar dacă în unele cazuri, femeile nu rămân cu foarte multe kilograme în urma sarcinii, tot le deranjează faptul că nu vor mai purta niciodată aceeași mărime la îmbrăcăminte sau că vor fi nevoite să renunțe la un anumit stil vestimentar.

O cercetare recentă arată de ce atât de multe mame nu mai pot să-și recapete niciodată silueta de dinainte de sarcină și sunt nevoite să-și schimbe garderoba. În mod uimitor, răspunsul este unul mult mai simplu decât am fi crezut.

De ce nu putem scăpa de toate kilogramele acumulate în sarcină

Potrivit Institutului de Medicină, femeile care au greutate normală înainte de sarcină, ar trebui să ia în timpul celor nouă luni între 11 și 16 kilograme, în funcție și de înălțime. Femeile care o greutate sub normal înainte de a rămâne însărcinate ar trebui să ia între 13 și 19 kilograme. În cazul femeilor supraponderale, recomandarea specialiștilor este de a acumula între 7 și 12 kilograme sau chiar mai puțin atunci când vorbim despre obezitate.

Potrivit specialiștilor însă, cele mai multe dintre femei iau mult mai mult în greutate în sarcină decât este recomandat. Mai exact, studiul arată că peste 47% dintre femei acumulează semnificativ mai mult decât ar trebui pe parcursul celor nouă luni. Acest lucru nu face doar ca sarcina să fie mai dificilă, mai greu de suportat din cauza greutății și a problemelor care se ivesc din cauza ei (dureri de spate, de picioare, varice ), dar kilogramele în exces reprezintă și un risc pentru sănătate.

Bineînețeles că nu există un număr exact de kilograme pe care ar trebui să-l luăm în timpul sarcinii și nici nu e atât de ușor să controlezi fiecare sută de grame pe care o acumulezi. Ba dimpotrivă, este destul de dificil pentru majoritatea dintre noi.

Chiar dacă nu facem un țel din a monitoriza kilogramele pe care le luăm, este bine totuși să fim atente la ceea ce mâncăm pentru că este vorba nu doar de sănătatea noastră, ci mai ales de cea a bebelușului.

Și chiar dacă mai rămânem cu câteva kilograme în plus după sarcină, care este problema până la urmă? Atât timp cât lucru acesta nu este dus la extrem și nu ne afectează sănătatea îl putem considera un alt sacrificiu de mamă. Și putem să fim mândre de noi pentru asta și să ne iubim așa cum suntem.

Sursa: hotmomsclub.com
FotoȘ 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie